• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Transferplanen: Få penge og store spørgsmål i Hobro IK

Foto: Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Hobro IK.

Af Torsten Kjems Hansen

En vild og intens kamp for overlevelse kan meget vel vente på Hobro IK, der i første omgang har mistet to forsvarsspillere og endnu ikke hentet erstatninger i det endnu åbne transfervindue.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på Hobro IK.

Vinterens tilgange:
- Ingen

Vinterens afgange:
Frans Dhia Putros (Viborg FF)
Anel Ahmedhodzic (Malmö FF, lejeaftale udløber)

Kommende kontraktudløb:
Rasmus Minor Petersen, 30. juni 2020 
Nicholas Gotfredsen, 30. juni 2020 
Kerim Memija, lejeaftale udløber, 30. juni 2020
Jonas Brix-Damborg, 30. juni 2020 

Her kan der sælges:
I sommerens transfervindue var et salg af Emmanuel Sabbi ganske tæt på og blev af sportschef Jens Hammer omtalt som værende det største i klubbens historie. Men handlen blev aldrig til noget, og i starten slog OB i stedet krogen i offensiv-profilen, der skifter til OB kvit og frit til sommer, hvor kontrakten med Hobro udløber. Med mindre, at de to parter bliver enige om en betaling, der effektuerer skiftet med det samme.

Indtil videre har den snak været holdt med kortene tæt til kroppen, og udgangspunktet er, at Sabbi spiller foråret færdig som i Hobro, der kan se frem til et sandsynligt nervepirrende forår, hvor det handler om livet i Superligaens nedrykningskamp. 

Imens Sabbi har trukket de største overskrifter i Hobro i 2020, har det været mere stille omkring Edgar Babayan, hvilket dog næppe betyder, at han ikke er ganske varm i forhold til et salg. Spillerens tidligere arbejdsgiver, Randers FC, fik et bud afvist i sommer, men har fortsat interessen i en januar-handel. Der er dog kommet udenlandsk konkurrence fra både Serie A, Kasakhstan og den russiske liga, hvor klubber også har fået øjnene op for den 24-årige armener. 

Løntunge Pål Alexander Kirkevolds markedspris har været i frit fald, og de mulige købere er næppe lige så mange, som dengang, hvor angriberen fandt netmaskerne igen og igen.  Men det betyder ikke, at Hobro formentlig meget gerne vil handle og dermed kunne styrke lønbudgettet mærkbart. 
 
Her kan der købes:
Frans Dhia Putros er skiftet på en fri transfer til Viborg FF, og lejesvenden Anel Ahmedhodzic er taget tilbage til Malmö. De to afgange er begge i forsvaret, hvilket uden tvivl sender Hobro på jagt efter forstærkninger. Den oplagte løsning her er Silkeborgs Simon Skou Jakobsen, der er gledet fra en fast plads i forsvaret og en rolle som viceanfører til en rolle som bænkevarmende reserve. Kontakten mellem Hobro og Simon Skou Jakobsen er der allerede, og da kontrakten med Silkeborg udløber til sommer, skal der næppe mange penge på bordet for, at et skifte bliver en realitet. 

Budgettet er ikke stort i Hobro, og med tre nedrykkere i sæsonen må det være en hårfin balance i forhold til, hvor meget der kan og skal købes ind til et uhyre spændende forår, hvor en hård kamp for overlevelsen i ligaen meget vel kan vente. 

Men bliver Sabbi-skiftet til OB en realitet i januar, hvor en Babayan-transfer også er sandsynlig - ja, så kommer Peter Sørensen og Jens Hammer på spillerjagt til offensiven - også set i lyset af, at der er stor usikkerhed omkring, om angriber Mads Hvilsom overhovedet bliver klar til forårets kampe på grund af den lyskenskade, han har døjet med siden sæsonpremieren. 

Citatet:
Bestyrelsesformand Lars Kühnel til Nordjyske:
- Vores økonomi er presset. Det betyder, at vi skal være tilfredse, hvis vi kan finde en enkelt god forsvarsspiller, vi kan få ind, og han skal helt sikkert ikke koste noget. Det skal være en spiller, vi enten kan leje eller ikke skal betale transfer for.

Nøglepersoner:
Jens Hammer, sportschef
Peter Sørensen, cheftræner
Lars Kühnel, bestyrelsesformand