Avis: Brøndby skal betale 7,5 millioner for islænding
2016-01-22 16:18
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk

Skal der købes spillere, og hvem skal sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod transfervinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her Brøndby IF.

Efter en dårlig start på sæsonen i Superligaen kom Brøndby godt efter det mod slutningen af efteråret og tog skridt mod toppen af Superligaen. Klubben er aktuelt nummer fem i landets bedste række med tre point op til tredjepladsen, så der er ikke langt op til de sjove positioner, som også er Brøndbys målsætning.

Klubben har en del kontraktudløb, der skal ses nærmere på, og så er spørgsmålet, om sportsdirektør Troels Bech har penge at bruge i løbet af januar.

 
Tilgang:
Michael Almebäck (lejeretur, Esbjerg fB)
Patrick Da Silva (lejeretur, Randers FC)
Fredrik Semb Berge (lejeretur, Molde FK)
Kamil Wilczek (Carpi FC)
David Boysen (Lyngby BK)
 
Afgang: 
Fredrik Semb Berge (Odd)
Elbasan Rashani (Rosenborg BK, lejeaftale)
Dario Dumic (NEC Nijmegen, lejeaftale)
Michael Almebäck (Örebro)
 
Kontraktudløb til sommer:
Daniel Agger - Forsvar
Dario Dumic - Forsvar
Johan Elmander - Angriber
Martin Albrechtsen - Forsvar
Martin Ørnskov - Midtbane
Malthe Johansen - Midtbane
Andreas Hansen - Målmand
Ronnie Schwartz - Angriber (lejeaftale udløber)
 
De kan blive solgt:
Johan Larsson har præsteret godt og har spillet samtlige Superliga-kampe, men han har fortsat så store mangler defensivt, at det nok holder klubber fra at købe svenskeren på nuværende tidspunkt.

Derfor er back-kollega Riza Durmisi det helt store salgsemne, efter han spillede et stort 2015, hvor han blev fast mand, fik debut på landsholdet og senere blev fast starter på landsholdet. Han blev også kåret til årets spiller af fansene i Brøndby. Durmisi, 22 år, er uden tvivl en spiller, der er interessant for andre klubber. Backen har et stort potentiale, og Brøndby kan også være interesseret i at sælge, hvis pengene er gode. I kulissen står nemlig både Jesper Juelsgård og Patrick Da Silva klar til at overtage.

Hvis Durmisi ikke bliver solgt, kan Da Silva blive det. I hvert fald er det uholdbart at have tre dygtige venstre backs i truppen. Tre backs, der alle vil spille. Det usandsynliggør dog et salg af Da Silva, at han kun kan spille for Randers, Brøndby eller en norsk eller svensk klub, fordi han i denne sæson allerede har spillet for to klubber.

Der er tømt ud i overskudslageret, hvor Michael Almebäck og Fredrik Semb Berge alle er fortid i Brøndby, mens Dario Dumic og Elbasan Rashani formentlig er det samme. De to er sendt ud på lejeaftale. Martin Ørnskov har ikke nogen fremtid i Brøndby på den lange bane, som vi ser det, men han bliver frem til sommer, fordi han skal være en gardering til det centrale forsvar.

Tipsbladet.dk's indikationer er, at Brøndbys transfervindue meget vel kan være lukket. Det eneste, der nok kan åbne det igen, er et stort bud på Riza Durmisi, et salg af Jesper Juelsgård eller en lejeaftale til Patrick Da Silva. 

LÆS PÅ NÆSTE SIDE, TIL HVILKE POSITIONER BRØNDBY SKAL KØBE

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO