• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Transferplanen: FCN har penge til at handle, men måske ikke lyst

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på FC Nordsjælland.

Af Kenneth Jensen

Superligaen-klubben FC Nordsjælland har solgt ud af guldet denne sommer. Farvel til Karlo Bartolec og Victor Nelsson, der begge spiller for FC København nu. Farvel til Mads "Mini" Pedersen, der er blevet solgt til tyske FC Augsburg. Og farvel til Andreas Skov Olsen, der er meget tæt på at skifte til italienske Bologna.

På papiret er det et noget svagere FC Nordsjælland, der går ind til denne sæson, men som altid er der nye folk klar i kulissen, og de nye folk viste sig fremragende frem mod AC Horsens, så det er slet ikke sikkert, at FCN går ind med et stort ønske om store sommertilgange.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov - denne gang er der fokus på FC Nordsjælland.

Sommerens tilgange:
Kian Hansen (FC Midtjylland)
Marcus Gudmann (egne rækker)
Joachim Rothmann (egne rækker)
Mads Aaquist (Randers FC, lejeaftale udløbet)
Nigel Bertrams (De Graafschap, lejeaftale udløbet)

Sommerens afgange:
Andreas Skov Olsen (Bologna FC)
Viktor Tranberg (Esbjerg fB)
Victor Nelsson (FC København)
Mads Valentin Pedersen (FC Augsburg)
Karlo Bartolec (FC København)
Jakob Johansson (HB Køge)
Magnus Wørts (kontraktudløb)
Lukas Talbro (kontraktudløb)
Emil Damgaard (kontraktudløb)

Kommende kontraktudløb:
Ingen

Her kan der sælges:
FC Nordsjælland har solgt det, der skal sælges denne sommer blandt toppen af hierarkiet, så det handler i stedet om, hvem der ikke har udsigt til spilletid og bliver sendt videre. Som man også senest så det med Viktor Tranberg til Esbjerg.

Et godt bud er målmand Nigel Bertrams, der er tilbage i klubben efter en lejeaftale med De Graafschap. Han ender dog formentlig med at blive tredjemålmand i FCN, og derfor kan det være i alles interesse, at han sendes videre for at komme nærmere noget spilletid.

Det ligger ikke i kortene, at hverken Mohammed Kudus eller en type som Godsway Donyoh bliver solgt denne sommer. Men man skal aldrig sige aldrig. Især omkring førstnævnte kan der komme et bud, man ganske enkelt ikke kan sige nej til. Kudus viste store kvaliteter i foråret og har kun et år igen af sin aftale.

Her kan der købes:
FC Nordsjælland er et af de hold, der er sværest at blive klog på i forhold til, hvad klubben ønsker at gøre på transfermarkedet. Men strategien er klar: Man kigger først internt, om det er muligt at finde det, man skal bruge internt, og hvis man så har vurderet, at det er muligt, går man ikke på transfermarkedet. Vurderer man omvendt, at man har behov for at handler, handler man.

Men først bruger man tid på at vurdere de unge, og derfor giver det god mening, hvis FC Nordsjælland først handler sent i transfervinduet. Pengene til at handle har de i øvrigt.

Købet af Kian Hansen kom noget overraskende, men det giver god mening, at man sikrer noget rutine og stabilitet i bagkæden med den "gamle mand". Kian Hansen, 30 år, skal være med til at guide unge folk som Abdul Mumin, og nu har FCN nok hentet det, der skal hentes til det centrale forsvar.

Højrebacken holder man nok øje med - her har man brugt Mads Aaquist, der gjorde det godt i første opgør, men er det den langsigtede løsning?

Citatet:
Administrerende direktør Søren Kristensen til tipsbladet.dk den 16. juli:
- Jeg kan ikke afvise, at vi går ud og køber nogle spillere, men vores model vil altid være at satse på vores egne talenter først og fremmest, og den holder vi fast i.Derfor er det jo også op til os at sikre, der er plads til, at de kan få chancen. Men der kan ske meget i et transfervindue, og vi må se.

Nøglepersoner:
Flemming Pedersen, cheftræner
Jan Laursen, midlertidig sportschef for Superligaholdet
Søren Kristensen, administrerende direktør
Tom Vernon, ejer

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.