• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Transferplanen: Brøndby-ejer Jan Bech Andersen skal åbne pengepungen

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Brøndby IF.

Af Kenneth Jensen

Brøndby IF skal forsøge igen at komme tættere på topholdene i dansk fodbolds bedste række, hvor klubben i sidste sæson blot blev nummer fire. Klubben har ændret hele den sportslige ledelse, hvor Carsten V. Jensen er fodbolddirektør, og hvor cheftræneren nu hedder Niels Frederiksen.

Med det setup på plads kan Brøndby begynde at søge efter de nødvendige forstærkninger - for forstærkninger er der brug for, hvis Niels Frederiksen skal have succes som Brøndby-træner.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov - denne gang er der fokus på Brøndby IF.

Sommerens tilgange:
Tobias Børkeeiet (Stabæk)
Rezan Corlu (AS Roma)
Michael Tørnes (Vendsyssel FF)
Anis Ben Slimane (AB)
Mads Hermansen (egne rækker)
Jesper Lindstrøm (egne rækker)
Peter Bjur (egne rækker)
Andreas Bruus (FC Roskilde, lejeaftale udløbet)

Sommerens afgange:
Benedikt Röcker (SV Wehen)
Nikolai Laursen (PSV, lejeaftale udløbet)
Benjamin Bellot (kontraktudløb)
Casper Hauervig (HB Køge)
Christian Enemark (Næstved BK)
Kasper Jørgensen (Lyngby BK)
Filip Blazek (MFK Skalica)

Kommende kontraktudløb:
Paulus Arajuuri - forsvar
Luke Singh - forsvar (lejeaftale)

Her kan der sælges:
Brøndby IF har mange centrale midtbanespillere, og derfor er det oplagt, at en eller flere skal finde et nyt sted at spille. Simon Tibbling ser ud til at trives på kanten, og det er oplagt, at han skal spille der noget mere, så han er ikke et salgsemne. Til gengæld er Besar Halimi det - den lille teknikker har fået fri til at se sig om efter en arbejdsgiver - mens også Josip Radosevic måske kan blive solgt, hvis der kommer et godt bud på spilleren. Erstatningen har Brøndby allerede hentet i Tobias Børkeeiet.

Også Hany Mukhtar er et salgsemne, hvis der kommer det rette bud, men tyskerens skade i preseason kan afskrække interesserede klubber - specielt hvis det tager noget tid, før han kommer i aktion igen.

I angrebet virker Ante Erceg også til at have spillet færdig - han blev aldrig det store hit på den københavnske vestegn.

Her kan der købes:
Brøndby mangler helt klart forstærkninger. Klubben har kun Anthony Jung som ren venstre back, og det er er en plads, hvor der er et behov for noget bredde og kvalitet - specielt når Niels Frederiksen også flirter med tanken om at flytte Anthony Jung i midterforsvaret. Birk Risa fra Odds BK har været nævnt som et emne for Brøndby.

Også en centerback kan være noget, de kigger efter i Brøndby, for lige nu er der kun Paulus Arajuuri og Hjörtur Hermannsson til rådighed med unge Anton Skipper som backup.

Og så er der de offensive pladser, hvor Brøndby helt sikkert skal finde noget til kanterne. Simon Hedlund er den eneste rigtige kantspiller på holdet, hvor Simon Tibbling dog også har vist sig brugbar, og Mikael Uhre kan nok også dække en kant. Måske kan Mukhtar også. Men det er for meget uvished for Niels Frederiksen, og derfor skal der købes en spiller til startopstillingen. Både Emmanuel Sabbi og Saba Lobjanidze har været nævnt.

Citatet:
Fodbolddirektør Carsten V. Jensen til Ritzau den 14. juli.
- Anthony Jung har ikke nok konkurrence på venstre back, så det vil vi gerne arbejde lidt med.

- Niels vil gerne spille lidt bredere på banen end tidligere, så det ligger til, at der skal tilføres nogle spillere i den forreste kæde, hvis det kan lade sig gøre.

Nøglepersoner:
Niels Frederiksen, cheftræner
Carsten V. Jensen, fodbolddirektør
Ole Palmå, administrerende direktør
Jan Bech Andersen, ejer og bestyrelsesformand

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.