2016-01-21 19:24
Foto: EfB

Skal der købes spillere, og hvem skal sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod transfervinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her Esbjerg fB.

Ligaens næstdårligste forsvar og en placering som nummer 11 er facit for Esbjerg, der har sikret sig de nødvendige forstærkninger til bagerste geled. Det eneste, der mangler for vestjyderne, er at afklare målmandssituationen, hvor Martin Dúbravka gerne skal sælges.

Tilgang:
Andreas Nordvik (Sarpsborg 08)
Jeppe Højbjerg (FC Fredericia, lejeretur)
Jesper Jørgensen (Zulte Waregem)
Nikolaj Hagelskjær (FC Fredericia)

Afgang:
Hans Henrik Andreasen (kontraktudløb)
Michael Almebäck (Brøndby, lejeretur)

Kontraktudløb til sommer:
Emil Lyng – Midtbane
Jeppe Brinch – Forsvar
Jerry Lucena – Forsvar/midtbane
Jesper Rasmussen – Midtbane
Lasse Rise – Angreb
Mick van Buren – Angreb
Mikkel Vestergaard – Midtbane/angreb
Mohammed Fellah – Midtbane

De kan blive solgt:
Mikkel Vestergaard er præsenteret som ny mand i Viborg FF efter denne sæson, men parterne forhandler om et øjeblikkeligt skifte, hvilket meget vel kan blive løsningen, da VIborg FF har brug for ny kraft i offensiven.

Det meste oplagte salg er målmand Martin Dúbravka. Hverken spilleren eller klubber lægger skjul på, at man forsøger at finde en ny arbejdsgiver til keeperen. Dübravka vil gerne til en større liga, og Esbjerg vil gerne gøre plads til U/21-landsholdsmålmanden Jeppe Højbjerg. Så sent som for tre uger siden sagde direktør Søren Poulsen til tipsbladet.dk, at ”hvis vi kan komme af med Martin, og vi kan finde en løsning, der passer alle parter, så gør vi det.”

Derudover er de oplagte salgsemner svære at få øje på. Det skyldes dels, at man de seneste år har solgt mange profiler, og dels, at holdet præsterede så skuffende, som det gjorde i 2015.

Ryan Johnson Laursen har tidligere været en eftertragtet spiller, men hans kurs må være faldet efter et efterår fyldt med sygdom og skader. Han vil være mere værd, hvis han får en halv eller en hel sæson i benene igen.

Sidste vinter var Mohammed Fellah endog meget tæt på at skifte til Rosenborg, men Jeppe Andersens skade fik Esbjerg til at holde på nordmanden. Nu er Andersen tilbage, og det giver måske Fellah muligheden for at skifte. Det samme gælder hans landsmand Magnus Lekven, der tidligere har været rygtet væk fra klubben, og som er en af få spillere, der har leveret et salgbart niveau.

I sommer sagde Mick van Buren desuden, at han gerne ville sælges, fordi han ikke fik nok spilletid. Dengang var både hollandske og en tjekkisk klub interesseret. I efteråret har publikumsyndlingen været inde og ude af holdet, og spørgsmålet er, om det er nok til at holde på ham. Som med Fellah er det sidste mulighed for at tjene penge på en transfer, da begge har kontraktudløb til sommer.

LÆS PÅ NÆSTE SIDE, HVOR ESBJERG SKAL FORSTÆRKE SIG

 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO