• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Transferplanen: Kan Hobro holde på kronjuvelerne helt til deadline?

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Hobro IK.

Af Anders Dehn

Hobro har allerede mistet to profiler i Yaw Amankwah og Vito Hammershøy-Mistrati, men omvendt har klubben også hentet flere potentielle profiler ind den anden vej.

Det tyder dog på, at sportschef Jens Hammer Sørensen ikke for sidste gang denne sommer har haft en sportschef, der vil købe en af hans spillere, i røret. Især tre Hobro-profiler tiltrækker opmærksomhed.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov - denne gang er der fokus på Hobro IK.

Sommerens tilgange:
Mads Hvilsom (SønderjyskE)
Alexander Molberg (Wolverhampton, lejeaftale udløber)
Brandon Onkony (Kjellerup IF)
Oliver Thychosen (Viborg FF)
Anel Ahmedhodzic (Malmö FF, lejeaftale)

Sommerens afgange:
Danny Olsen (karrierestop)
Yaw Amankwah (Stabæk)
Sebastian Grønning (kontraktudløb)
Vito Hammershøy-Mistrati (Randers FC)

Kommende kontraktudløb:
Frans Dhia Putros

Her kan der sælges:
Salgsemner er der nok af, selv efter Vito Hammershøy-Mistrati skiftede til Randers. Tag bare Pål Kirkevold, som i løbet af juni og juli har flirtet offentligt med OB: Den tidligere Superliga-topscorer har kaldt OB en interessant klub, og sportsdirektør Jesper Hansen har nævnt Kirkevold som en mulig signing.

Dertil kan man lægge Emmanuel Sabbi, som angiveligt har afvist et tilbud fra Maccabi Haifa, efter Hobro havde accepteret købsprisen på godt fire millioner. Også Brøndby IF og portugisiske klubber skulle ifølge BT være interesseret.

Apropos afviste tilbud: Hobro har takket nej til Randers’ bud på Edgar Babayan. Sportsdirektør Søren Pedersen sagde i slutningen af juni, at der ikke var et nyt på vej, men han sagde også et par uger før det, at Randers slet ikke havde budt. Så måske ændrer han mening senere.

Her kan der købes:
Det meste oplagte er en erstatning for Hammershøy-Mistrati, der var en profil på den centrale midtbane, og som det fremgår herunder, er Hobro også på jagt efter en erstatning. Det skal helst være en kreativ central midtbanespiller, der kan spille bolden frem i banen.

Derudover kommer klubben kun til at købe, hvis den sælger.

Citatet:
Sportschef Jens Hammer Sørensen den 16. juli til TV3 Sport:
- Senest har vi solgt Vito til Randers, som jo spillede de fleste kampe for os i sidste sæson og har efterladt sig lidt et hul. Men vi synes også, vores egne ”MP” (Mikkel Mejlstrup Pedersen, red.) er ved at være klar til at komme ind og overtage den rolle. Men jeg vil også være ærlig at sige, at det er også en plads, vi kigger efter nogle nye folk på.

Nøglepersoner:
Jens Hammer Sørensen, sportschef
Peter Sørensen, cheftræner
Lars Kühnel, bestyrelsesformand

Superliga

Mere Superliga

Fokus