Kadlec sænkede Danmarks kommende modstander
2016-01-26 12:10
Foto: FC Midtjylland

Skal der købes spillere, og hvem skal sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod transfervinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her FC Midtjylland.

Efter en forrygende start på sæsonen så FC Midtjylland ud som et slidt hold mod slutningen af efteråret. Klubben spillede mange kampe, var ramt af en del skader og defensiven, som var fundamentet, blev også en smule ødelagt. Derfor har pausen nok også gjort godt for FC Midtjylland, der nu har fået trætheden ud af kroppen.
 
Klubben sikrede Vaclav Kadlec allerede inden, vinduet åbnede - og nu har klubben så sagt farvel til Erik Sviatchenko, mens nogle spillere er blevet udlejet.

Lad os se nærmere på transfervinduet for FC Midtjylland, der aktuelt er nummer tre i Superligaen.

 
Tilgang:
Vaclav Kadlec (Eintracht Frankfurt)
Aziz Essaisi (Djurholm FC)
 
Afgang: 
Francis Dickoh (kontraktudløb)
Eyjolfur Hedinsson (Stjarnan)
Rasmus Lauridsen (Skive IK)
Lasse Heinze (karrierestop)
Marco Larsen (Vejle Boldklub, lejeaftale)
Erik Sviatchenko (Celtic)
Jonas Gemmer (AC Horsens, lejeaftale)
 
Kontraktudløb til sommer:
Jim Larsen - Forsvar
Petter Andersson - Midtbane
Rilwan Hassan - Midtbane
Morten 'Duncan' Rasmussen - Angreb
 
De kan blive solgt:
Flere spillere er ikke overraskende interessant for andre klubber. Sådan er det, når der leveres gode og stabile præstationer i både Superligaen og Europa League - Europa League, hvor FCM gik videre fra gruppespillet. FCM går ind i vinduet med en ønske om at holde på så meget, det er muligt.

Det største salgsemne er nu Pione Sisto, der i sommer havde en del interesse. Klubben har allerede sagt farvel til profil Erik Sviatchenko, der er skiftet til Celtic, så spørgsmålet er, om klubben har interesse i at miste endnu en stor profil?

For Pione Sisto må noget af købelysten hos udenlandske klubber være en smule forduftet efter et efterår, hvor Sisto har været svingende i præstationerne. Måske fordi han har været på skånekost på grund af en skade i den nederste del af maveregionen. En skade, han har spillet med. I sommer takkede Sisto nej til et bud fra West Ham, hvilket kan indikere, at han gerne vil til sydligere himmelstrøg. Sisto har en lang kontrakt med klubben, så spørgsmålet er, om det sker nu? - især hvis FCM kræver en pris omkring de 50 millioner kroner.

Så er der spørgsmålet om angriberen. FCM spiller oftest med én frontangriber, og lige nu tæller truppen tre - fire hvis vi regner Kadlec med - i form af Morten 'Duncan' Rasmussen, Martin Pusic og Paul Onuachu. Det kan være én angriber for meget. 'Duncan' har kontraktudløb til sommer, og mon ikke det er en spiller, som Glen Riddersholm gerne tager hjem til AGF. I hvert fald siger rygterne, at der forhandles mellem AGF og FCM om 'Duncan'. Omvendt er FCM interesserede i at forlænge, og 'Duncan' har da også været en bedre spiller end Martin Pusic for FCM.

Marcos Urena kan meget vel have spillet sin sidste kamp for FC Midtjylland. Godt nok havde han et fint indhop mod Club Brugge i 2015s sidste kamp, men Urena er langt fra startopstillingen og sikkert på en pæn kontrakt, og spørgsmålet er, om han ikke vil væk?

LÆS PÅ NÆSTE SIDE, TIL HVILKE POSITIONER FC MIDTJYLLAND SKAL KØBE

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO