• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tre AGF-stoppere har udløb: Utopi at tro, at de alle bliver til sommer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Sportschef Peter Christiansen forventer ikke, at både Niklas Backman, Pierre Kanstrup og Jesper Juelsgård forbliver AGF-spillere, når deres kontrakter udløber til sommer.

Af Anders Dehn

I slutningen af 2018 gav Peter "PC" Christiansen et stort interview til tipsbladet.dk. Her talte han blandt andet om AGF's talenter og om unge Sebastian Hausner i midterforsvaret. Han argumenterede for, at stopperens udvikling var en af årsagerne til kun at have tre "voksne" spillere på samme position.

- Der har vi valgt, at vi skal have tre voksne stoppere, og så skal vi have Sebastian Hausner, som har været anfører på U18- og U19-landsholdet. Hvis vi havde en fjerde voksen stopper, ville han bare komme endnu længere væk, lød det.

Læs også: AGF forventer flere tilgange: Der mangler kun én ting, og det er en angriber

I sidste uge kunne selvsamme sportschef så præsentere Frederik Tingager som ny mand i AGF. Dermed tæller truppen fire etablerede midtstoppere, og vejen til spilletid for Hausner og de øvrige talenter er blevet længere.

Betyder det, at Pierre Kanstrup, Niklas Backman eller Jesper Juelsgård, der alle har kontraktudløb til sommer, forlader klubben?

Læs også: AGF-boss bekræfter interesse for profil: Der har været nogle henvendelser

- Det er det store spørgsmål, det kan jeg ikke svare på nu. Vi har et forår, en preaseason og et transfervindue, vi skal igennem. Men i forhold antal og med dem, vi har på vej nedefra med Mikkel Lassen, som også er et kæmpe talent, så er det nok utopi at tro, at alle tre er der til sommer, siger Peter Christiansen til tipsbladet.dk.

- Det handler for mig om at varetage tingene bedst muligt set fra forretningens side. Jeg er nødt til at sikre, at vi ikke lige pludselig står i en situation, hvor alle kortene er spillet over i hænderne på spillerne. Derfor skal man nogle gange være proaktiv, og det synes jeg, vi har været her.

Skal man vurdere ud fra, hvad spillerne selv har sagt, ligner Kanstrup et bedre bud på et sommer- eller vinterexit end i hvert fald Backman. Mens sidstnævnte allerede har "haft en fin snak" med AGF og gerne vil blive, har Kanstrup intet hørt.

- Hvis AGF gerne ville mig, havde de jo nok allerede henvendt sig, og spurgt om en forlængelse. Jeg har ikke noget ondt at sige om "PC" eller klubben på nogen måde, og jeg har en kontrakt frem til sommer, som jeg har tænkt mig at udfylde på professionel vis. Det er det, jeg har at forholde mig til, sagde han forleden til Århus Stiftstidende og Jyllands-Posten.

Også Alexander Munksgaard kom i sidste uge til AGF på en position, hvor konkurrencen er hård. Dino Mikanovic spiller normalt højre back, men har omvendt ytret ønske om at komme videre i karrieren. Desuden skulle han ifølge Århus Stiftstidende være tæt på at blive solgt.

Peter Christiansen vil dog ikke kalde Munksgaard en erstatning for Mikanovic.

- I lang tid har vi kun haft én ren højre back i Dino. Så har vi lappet lidt med spillere, som har løst det godt, både med Martin Spelmann og Jens Stage. Men når vi kigger helhed og kigger frem og med et udløb på Dino Mikanovic, er jeg nødt til at være på forkant, og derfor har vi signet Alexander på en lang aftale, siger han.

- På den korte bane bliver der hård konkurrence, men på den længere bane har vi også en situation, hvor vi i hvert fald ikke skal ud at kigge efter to højre backs. Det har egentlig været en opgave, der har ligget i et stykke tid, at vi skulle kigge på det i januar.

Regner du med, at Mikanovic er AGF-spiller 1. februar?

- Det vil jeg ikke sidde og gætte på det, siger Peter Christiansen.

AGF-sportschefen bekræftede allerede i november, at han havde modtaget henvendelser på Mikanovic, og at det muligvis var tid til at prøve noget nyt for den kroatiske back.

- Dino og jeg har faktisk en ret ærlig og åben dialog, fordi der har været nogle henvendelser direkte til mig og noget, han er kommet med, hvor han siger: "Der var godt nok en, men det tror jeg sgu ikke." Så vi må tage tingene, som de kommer ind, og så må vi diskutere det. Hvis han ender med at være her, er det fint, og hvis han finder det rigtige, og vi kan finde en løsning med en eventuel klub, der skal overtage ham, så kan det også være, det er den rigtige løsning, lød det.

Dino Mikanovic' kontrakt løber også ud til sommer.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.