Trods massive udskiftninger: Horsens tog fusen på FCK i Parken

FC København startede Superligaen katastrofalt, da de mandag tabte med 2-1 til AC Horsens i Parken.

FC København mødte mandag aften AC Horsens i Superligaens første runde i Parken.

Hjemmeholdet startede blandt andre med den nye angrebsduo, Dame N'Doye og Kenan Kodro, i front og svenske Sotirios Papagiannopoulos i midterforsvaret, mens Sammy Skytte, Søren Reese og Matej Delac også fik deres debut for gæsterne.

Robert Skov scorede det enlige mål i torsdags, da FC København besejrede finske Kuopio PS i Europa League-kvalifikationen, og kantspilleren noterede sig også for kampens første skud indenfor rammen, da han efter syv minutter sendte et frispark afsted mod Horsens-målet et par meter fra feltkanten. Den tidligere Chelsea-keeper Matej Delac havde dog ikke de store problemer med at afværge forsøget.

Indledningen på kampen var dog generelt meget lige. FC København var mest på bolden, mens AC Horsens i flere omgange lykkedes med at presse hjemmeholdet bagud og fremtvinge indkast, som Mikkel Qvist kunne smide i feltet. Dog uden at det for alvor blev en trussel for Stephan Andersen i FCK-målet.

Omvendt var det også begrænset, hvad FC København formåede at skabe. Hjemmeholdet havde svært ved at spille sig igennem Horsens-defensiven anført af FCM-lejesvenden Søren Reese, så mulighederne kom kun, når FCK-spillerne trykkede af fra distancen.

Hjemmeholdets bedste mulighed i første halvleg faldt to minutter før pausen, hvor Robert Skov, Kenan Kodro og Dame N'Doye kom afsted i en kontra. Skov fik lagt den på tværs til N'Doye, hvis afslutning prellede af på overliggeren.

Få sekunder før pausefløjt fik Horsens så også deres største mulighed, da Søren Reese steg højest til vejrs på et indkast. Hovedstøddet var på vej i mål, men Stephan Andersen kom på fremragende vis helt ud til stolpen og puffede bolden ud til et hjørnespark.

Ståle Solbakken signalerede ændringer allerede fra anden halvlegs start, hvor han sendte Viktor Fischer på banen i stedet for Jan Gregus. Det var dog alligevel gæsterne fra Horsens, der fik den næste store chance, da Hallur Hansson kom stormende ind i feltet, hvor han satte indersiden på et hårdt, fladt indlæg fra højre. Denne gang var det dog gæsternes tur til at ramme overliggeren.

FCK lærte dog ikke af advarslen. Blot to minutter senere slog Hansson bolden ind til Mikkel Qvist, som med brystkassen lagde den af til selvsammen Hallur Hansson, der trykkede af fra kanten af feltet og sendte bolden ind bag Stephan Andersen. 1-0 til "Den Gule Fare".

Fem minutter senere brændte det så igen på i FCK-feltet, da Jonas Borring headede bolden i nettet på et hjørnespark. Der blev dog lavet frispark på Dame N'Doye, og målet fik derfor ikke lov at stå.

Endnu engang lærte hjemmeholdet dog ikke af advarslen. Få minutter senere steg Bjarke Jacobsen op på et indkast og forlængede bolden i nettet. 2-0.

AC Horsens har måtte sige farvel til bærende profiler som Jesse Joronen, Jonas Thorsen, Ayo Simon Okosun, Alexander Ludwig og Kjartan Finnbogason denne sommer, men Bo Henriksens mandskab virkede på trods af de mange udskiftninger som et helstøbt mandskab, der uden afvigelser holdte sig til gameplanen.

Mod kampens afslutning lykkedes det dog for FC København at etablere et pres på Horsens. Lüftner fik headet på mål, men Søren Reese reddede på stregen, og Carlos Zeca var også tæt på med et forsøg på stolpen.

Med fem minutter igen lykkedes det så for hjemmeholdet. Nicolai Boilesen slog et godt indlæg ind bag Horsens-forsvaret, hvor Rasmus Falk løb ind i bolden og forlængede kuglen i nettet. 2-1.

FCK fik virkelig presset Horsens helt ned i eget felt, og i kampens døende sekunder fik Viktor Fischer så fremtvunget et straffespark, da Matej Delac nedlagde kantspilleren i feltet. Den nye Horsens-keeper tog dog revanche, da han snuppede selvsamme Fischers forsøg fra 11-meterpletten.

I dommerens tillægstid fortsatte FC København med at presse, men ind ville bolden ikke. AC Horsens vandt derfor opgøret med 2-1, mens FC København får en katastrofal start på den nye sæson i Superligaen.