• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Trods mesterskabet: Carlo Holse sidder igen over mod FCK

Selv om FC København har sikret sig mesterskabet, og det ikke gør nogen forskel, hvis Carlo Holse kommer til at hjælpe den klub, der ejer ham, sidder han stadig ude, når Esbjerg fB får mesterbesøg på søndag.

Af Anders Dehn

Carlo Holse har startet inde i samtlige kampe for Esbjerg fB, siden han kom til klubben i januar. Bortset fra én. På søndag følger nummer to.

Offensivspilleren er udlejet fra FC København, og som en del af lejeaftalen blev de to klubber enige om, at han ikke skulle spille mod den klub, der ejer ham. For hvad hvis Holse brændte et stor chance eller scorede et selvmål, der hjalp FCK i mesterskabsræset? Det kunne sende et forkert, men uheldigt signal om spilleres loyalitet.

Læs også: Carlo Holse spiller ikke mod FCK: Det handler om at passe på ham

Spørgsmålet var så, om parterne ville se gennem fingre med den aftale, når nu FC København har sikret sig mesterskabet. Som assistenttræner Lars "Lungi" Sørensen sagde i Ugeavisen Esbjergs podcast, Mandagstrænerne, i forrige afsnit:

- Jeg ved, at problematikken er taget op, men hvad det ender med er et anliggende mellem vores sportschef og FCK. (...) Hvis FCK er mestre, er det en ny situation, og så tror jeg, de to sportschefer taler sammen igen. Tror jeg. Jeg ved det ikke.

Sportschefen i Esbjerg fB er Jimmi Nagel Jacobsen, og han slår fast, at situationen ikke er så ny, at der bliver ændret på aftalen mellem klubberne om at lade Carlo Holse sidde over.

- Aftalen er nøjagtig den samme som sidst. Vi lavede en aftale om, at det ikke var hensigtsmæssigt, at Carlo Holse skulle spille i de kampe, og den holder vi fast i, siger Nagel Jacobsen til tipsbladet.dk.

Har du haft en ny snak med FCK om det?

- Jeg har løbende snakke med FC København, men den aftale blev indgået, uanset hvordan tingene gik. Det ændrer ikke på noget, at de har sikret sig mesterskabet.

Der er ikke noget i reglerne eller i selve kontrakten mellem FC København, Esbjerg fB og Carlo Holse, der holder ham fra at spille. Han er formelt set fri til at stille op, og hans fravær er således selvvalgt fra de tre parter.

Mens FC København altså bliver mester uanset hvad, har EfB bronzemedaljer at spille for på søndag. Holdet mistede tredjepladsen til OB i den forgangne runde, men har bare ét point op til fynboerne. Modstanderen i sidste runde er FC Midtjylland.

Superliga

Mere Superliga

Fokus