• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

U-landstræner roser dansk Ajax-emne: Det lyder alt sammen voldsomt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den snart forhenværende U17-landstræner Michael "Mex" Pedersen kan godt se, hvad det er, der får større klubber end Silkeborg til at vise interesse for Eskild Munk Dall.

Af Kenneth Jensen

Når den hollandske storklub AFC Ajax handler i Danmark, er det kun efter de største danske talenter. Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Viktor Fischer og Kasper Dolberg er nogle af de talenter, som Ajax-scout John Steen Olsen de senere år har fået Ajax til at købe.

Og nu kan der være endnu et dansk talent på vej til Amsterdam.

Ifølge Ekstra Bladet vil Ajax købe den 17-årige Silkeborg-spiller Eskild Munk Dall, og sportschef Jesper Stüker bekræfter over for Midtjyllands Avis, at der er dialog. 

Eskild Munk Dall, der er kantspiller, har allerede været et par gange i Amsterdam og en gang i Valencia for at vise sig frem, og en af de to gange, hvor han var i Amsterdam, scorede han tre mål i en testkamp.

Han er med andre ord en spændende spiller, og U17-landstræner Michael "Mex" Pedersen fortæller, at Eskild Dall er et stort, stort talent.

- Eskild har mange kompetencer. Han har en fantastisk fysik, han er stærk og hurtig, og så sparker han godt. Han har også et godt blik for spillet. Det lyder alt sammen voldsomt, og det er jo også på en måde, men hans største udfordring er, at han ikke selv er klar over, hvad han kan. Han er lidt den stille fyr, som man en gang imellem godt kan tænke sig, der kom lidt mere temperament fra. Noget aggressivitet, siger "Mex" til tipsbladet.dk om 17-årige Eskild Dall.

Det lyder godt nok meget som en spiller, der i 2015 skiftede fra Silkeborg til Ajax?

- Ja, det gør det. De kommer oven i købet fra samme landsby.


Eskild Munk Dall. Foto: Silkeborg IF

Læs også:Bekræfter dialog med Ajax: Der er en vis form for interesse

I fodsporene på Dolberg
Kasper Dolberg, der som Dall er fra Voel, kom som en meget stille person, da han skiftede til Ajax, men efterhånden er han også begyndt at brokke sig lidt under kampe, når han ikke får det frispark, han skal have. Og samtidig tør han gå til den i duellerne.

Men danskeren skulle også bruge et skub, da han kom til Amsterdam, og tidligere Ajax-træner Peter Bosz har fortalt, hvordan han hev Dolberg til side, da danskeren fik lov at være med førsteholdet på træningslejr i Østrig i 2016. Det var inden Dolbergs debut.

Han sagde til Kasper Dolberg, at han forventede mere fra danskeren i træning, ellers var der ingen grund til, at det danske talent var inviteret med på træningslejr. Dolberg forstod og endte med at træne bedre, og få uger senere startede han inde i sin første kamp for Ajax. Han scorede tilmed og så sig ikke tilbage.

- Det er lidt et tarveligt udtryk det der med, om man vil det 100 procent, men med Eskild kan man godt savne, at han kommer ud over stepperne. Bare gør det. Jeg er ikke i tvivl om, at de leverer et kæmpe stykke arbejde i Silkeborg, men måske har han brug for at komme ud på dybere vand og i et lidt hårdere miljø. Det kan være et skub i den rigtige retning. Lidt som at træde ud over kanten, forklarer Michael "Mex" Pedersen, der siger:

- Hvis du kigger på Dolberg, er han stadig en stille og rolig fyr. Personligheden tror jeg ikke har ændret sig, men han har lært at agere inden for kridtstregerne, samtidig med at han er sig selv. Han har ikke givet afkald på sine værdier.

Og det er den vej, en spiller som Eskild Dall skal, hvis han skal have succes, mener U17-landstræner, der stopper til sommer.

Læs også:Medie: Silkeborg-talent nærmer sig Ajax

- Det er tungen på vægtskålen for Eskild. Han skal ud over kanten, turde gå i nærkampe og vise, hvor stærk han er. Det er ikke farligt. Og han behøver heller ikke være så ydmyg, siger "Mex" og forklarer, at Ajax vil være et godt skridt:

- Traditionen viser jo, at Holland er et godt skridt for mange unge danske spillere. Kulturen er meget ens hen ad vejen, så det er ikke det store chok. Man rejser hjemmefra, men ellers er der meget, der ligner.

- Men i Ajax er det kun de bedste, der kommer igennem.

Dolberg blev en succeshistorie i Ajax, og han endte med 23 scoringer i ligaen i sin første sæson og var med i Europa League-finalen mod Manchester United, som dog blev tabt. Siden fulgte år inde og ude af holdet - blandt andet på grund af skader - og i sommer rykkede den 22-årige dansker til OGC Nice i Frankrig, hvor han scorede 11 ligamål og blev kåret til årets spiller i klubben i sin første sæson i Frankrig.

For Eskild Dall venter en spændende chance i Holland, hvis skiftet bliver til virkelighed, men han skal også gribe den. Ifølge Michael "Mex" Pedersen begynder de danske talenter i stigende grad at vise, at de kan rumme presset. Den tidligere Esbjerg-træner bruger en af sine tidligere spillere til at forklare, hvad der kræves for at få succes. 

- Jeg er blevet spurgt meget til Braithwaite og Barcelona, og Martins styrke er, at han er mentalt robust og stærk. Han tør udfordre sig selv på en meget unik måde. Det kan man nå langt med. Der er mange, der har talent, men at have det rette drive og den rigtige mentalitet på og uden for banen er det sværeste, siger han.

Læs også:Trods interesse fra europæiske topklubber: Silkeborg forlænger med stortalent

Læs også:Dansker var til prøvetræning i Valencia: Det interesserede mig ikke så meget

Læs også:Valencia har SIF-talent på radaren

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020