• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ubekymret FCN-træner: Det er normalt at miste tre-fire bærende spillere

FC Nordsjælland har mistet mange profiler denne sommer, men det er en del af klubbens strategi at sælge, og træner Flemming Pedersen tror på, at de næste i rækken er klar til at spille.

Af Kenneth Jensen

Victor Nelsson spillede 90 Superliga-kampe for FC Nordsjælland, Karlo Bartolec nåede 89. Mads "Mini" Pedersen var på banen i 88 kampe i dansk fodbolds bedste række for FCN, og så er der Andreas Skov Olsen, der ikke spiller søndag mod AC Horsens. Han har 41 Superliga-kampe for FCN.

Det er nogle unge, men forholdsvis rutinerede spillere, der enten har sagt farvel til FC Nordsjælland denne sommer eller er tæt på det som i tilfældet med Andreas Skov Olsen.

Men selv om det er meget erfaring, der har forladt Farum-klubben - især i forsvaret, hvor tre af de fire spillere normalt huserer - er det en ubekymret FCN-træner i Flemming Pedersen, der ser frem til premieren på søndag, hvor AC Horsens er modstanderen. Han har svært ved at forudse, hvad det får af betydning.

- Vi kommer til at tabe noget hovedspilsstyrke med Nelsson ude, også i straffesparksfeltet, så vi skal se, om vi kan organisere os og strukture os på en lidt anderledes måde, fordi vi nok må kompensere lidt. Det gælder om, at vi ikke skal gå så meget på manden i duellerne, der var Nelsson meget dygtig. Så måske skal vi være lidt mere passive, lidt mere kloge og undgå at gå i duel.

- Fokus har for os været på at spille et nyt centerforsvar sammen og få intregeret nogle nye, unge stoppere i Superliga-truppen. Vi har fået  Marcus Gudmann og Maxwell Woledzi fra Right to Dream-akademiet op. Begge vil presse sig på, siger Flemming Pedersen til tipsbladet.dk og forklarer, at tabet af profilerne ikke har fyldt meget:

- Man ved jo aldrig, hvad der sker i transfervinduet. Det er noget, vi ikke bekymrer os om. Jeg er ligeglad. For mig handler det om at træne, det er der, vi i trænerstaben har vores fokus. Det er i det daglige arbejde, at vi flytter tingene.

- Heldigvis er jeg så heldigt stillet, at jeg er i en klub, der hviler meget i sig selv. Det samme gør truppen og trænerstaben. Som person er jeg ganske ubekymret, og faktisk finder jeg udfordringer og motivation i de situationer. Det er også en af præmisserne ved at være i Nordsjælland - det er normalt, at vi mister tre-fire bærende spillere hver sommer. 

Flemming Pedersen overtog cheftrænerstillingen, da Kasper Hjulmand stoppede i foråret, hvor FCN havde sikret sig en plads i top seks. Selv om Pedersen er klubmand og kender alle afkroge af klubben, var det alligevel lidt nyt med masser af mediebevågenhed og mange fodboldkampe på kort tid i foråret.

Der var derfor ikke så meget tid til at nørde. Den tid har han så haft i i forsæsonen denne sommer, og klubben har blandt andet tilbragt en masse tid på træningslejren i Holland med at finpudse stilen. Det er ikke store ændringer, men små taktiske justeringer.

Justeringer der skal være med til at sikre, at FCN også i den kommende sæson er et velspillende og godt hold, der er svært at slå.

Og skulle det så ske, at Flemming Pedersen finder ud af, at holdet mangler en spiller eller to, er der også en mulighed for, at man kan købe det til førsteholdet.

- Vi skal altid være ansvarlige og kigge på plan B. Er der akademispillere, som ikke helt er klar til at spille på førsteholdet, og har de brug for lidt længere tid i løbet af sommeren til at slå igennem, er vi parate til at handle. Men vi har is i maven, for der er seks uger tilbage af vinduet. Selvfølgelig arbejdes der i kulissen, men det må aldrig tage fokus fra det vigtige; nemlig træningen og det daglige arbejde.

FC Nordsjælland og Flemming Pedersen åbner sæsonen søndag med et opgør mod AC Horsens.

Superliga

Mere Superliga

Fokus