• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Udlejet AaB'er vil blive i Rusland: Er her for at få en lang aftale

Foto: Rubin Kazan

Oliver Abildgaard er ikke taget til Rubin Kazan for at vende hjem til sommer. Den udlejede AaB'er vil blive i Rusland i lang tid.

Af Anders Dehn

Som Oliver Abildgaard ser det, skal han ikke kun være i Rubin Kazan til sommer. Det er ellers der, hans lejeaftale udløber, men den satser han hårdt på at konvertere til en permanent en af slagsen. Det siger han til Nordjyske.

Rubin Kazan har da også sikret sig en købsoption på midtbanemanden, fortalte AaB's administrerende direktør, Thomas Bælum, da han sendte Abildgaard østpå. Nu har spilleren så en halvsæson til at bevise, at han skal have en rigtig aftale.

Læs også:Abildgaard i Rusland: Har aldrig følt mig så tæt beslægtet med en svensker

- Jeg var ikke taget afsted, hvis det kun var en lejeaftale. Jeg ved ikke, hvad der sker, men jeg er her for at få en længerevarende aftale med Rubin Kazan. I sommer var udsigten også til en reel aftale i udlandet, siger Oliver Abildgaard til Nordjyske.

I sommer var det Sparta Prag, der var ude efter Abildgaard, men dengang blev skiftet ikke til noget. I stedet spillede han et ujævnt efterår plaget af skader.

Læs også:Drømmen om udlandet: AaB sender midtbanespiller til Rusland

Fra på søndag får den 23-årige AaB'er så chancen for at vise sig frem for alvor. Her genåbner Rubin Kazan den russiske liga med en udekamp mod FK Tambov. Der skal helst tre point på kontoen, for Rubin ligger til at skulle spille nedrykningsplayoff, og Tambov er placeret to point over Abildgaards hold.

Den russiske liga byder på relativt få kampe; kun 30 på en hel sæson. Derfor har Abildgaard bare 11 ligakampe i foråret til at bevise, at han fortjener en permanent aftale med klubben.

Læs også:Store ambitioner i AaB: Vil sælge spillere for 15 millioner - om året

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:AaB tester spændende angriber: Det er en spiller, vores analytiker har fundet

Superliga

Optakt: SønderjyskE - OB

SønderjyskE's pokalvindere kan ikke fejre onsdagens triumf ret længe. Lørdag aften venter en vigtig kamp mod OB.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.