• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

UEFA Youth League: FCM klar til kvartfinalen efter flot sejr i Beograd

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjyllands U19-mandskab vandt 3-0 over Røde Stjerne i Beograd og er klar til kvartfinalen i UEFA Youth League. Her venter AFC Ajax.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjyllands U19-mandskab er klar til kvartfinalen i ungdommens svar på Champions League.

Onsdag eftermiddag snuppede de unge ulve en flot 3-0-sejr i Beograd over Røde Stjerne og tog dermed en lille hævn på vegne af dansk fodbold. Det var som bekendt Røde Stjerne, der slog FC København ud af Champions League-kvalifikationen tidligere på sæsonen.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - OB

Dengang endte FCK og Røde Stjerne i en neglebidende straffesparkskonkurrence, men det var slet ikke tæt på at være aktuelt i onsdagens UEFA Youth League-ottendedelsfinale. Dertil var FC Midtjylland for dygtige på trods af den svære udebane.

FC Midtjylland bragte sig foran kort før pausen. Aral Simsir tryllede med bolden inde i feltet og blev nedlagt af en Røde Stjerne-spiller. På det efterfølgende straffespark gjorde Nicolas Madsen det iskoldt til 1-0 - se situationen i videoen i toppen af artiklen.

Læs også:Storspillende FCN-profil kåret til Månedens Unge Spiller

I anden halvleg satte FC Midtjyllands unge ulve trumf på med to scoringer, og begge var signeret Oliver Sørensen, der endnu ikke har fået debut på førsteholdet. Oliver Sørensen scorede til 2-0 efter 66 minutter og til 3-0 otte minutter senere.

Dette blev den sidste scoring i en imponerende præstation af FC Midtjylland, der altså igen i år kommer langt i turneringen. 

I kvartfinalen skal FC Midtjylland møde AFC Ajax, der tirsdag ekspederede Atletico Madrid ud efter straffesparkskonkurrence. Det opgør spilles på MCH Arena i Herning den 17. eller 18. marts

Læs også:AaB er åben for nye investorer: Vi kigger ikke på, om de er danske eller ej

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - februar

Læs også:Ung FCM'er har fået hjælp: Jeg blev for nervøs

Superliga

Mere Superliga

Fokus