• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Uheldig FCM'er: Jeg kan mærke helt ned i maven, at jeg savner fodbold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Zsolt Korcsmar arbejder benhårdt på at komme tilbage fra næsten et års skadespause. Han fortæller, at det tilbagefald, han har været ramt af, ikke er alvorligt.

Af Ole Hoffskov

Den 26. august markerede en milepæl for FC Midtjylland-spilleren Zsolt Korcsmar

Her var det præcis et år siden, at den ungarske midtstopper sidst var i aktion for FC Midtjylland i Superligaen. Noget af fraværet skyldes den hårde konkurrence i det centrale forsvar, men i det meste af tiden har Korcsmar været ukampdygtig med en knæskade. 

Tidligere på ugen forklarede FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen til bold.dk, at Zsolt Korcsmar var blevet ramt af et tilbagefald og er langtidsskadet, men det billede kan midtstopperen ikke helt genkende.

- Der er tale om et meget lille tilbagefald. Jeg har ikke trænet den seneste uge, fordi jeg ikke ønskede at tage nogen chancer. Jeg regner med at være med igen fra på mandag. Jeg blev opereret i marts, så jeg skal stadig passe lidt på. Jeg vil ikke overtræne, så derfor tog jeg en lille pause, men værre er det ikke, siger Zsolt Korcsmar til tipsbladet.dk.

Han tør ikke spå om, hvornår han igen kan snøre støvlerne og gå på banen i en FC Midtjylland-trøje.

- Det er svært at sige, og jeg vil heller ikke prøve at komme med et gæt - det lægger bare pres på mig og på ”fysserne”. Men jeg er tæt på at være i mål, lyder det fra den ungarske forsvarsspiller.

Hverdagen som langtidsskadet fodboldsspiller er ikke mindst en mental kamp, og det har det også været for Zsolt Korcsmar, det helt præcist spillede sin seneste kamp den 26. september sidste år. Det var en pokalkamp mod Dalum IF.

- Det har været frustrerende. Jeg har forsøgt hele tiden at sætte mig små mål som en slags motivation, og jeg har oplevet rigtig god opbakning fra klubben, så alt har været fint i den forbindelse, men selvfølgelig er det svært, siger Korcsmar og tilføjer:

- Det værste er, at jeg ikke føler mig som en del af holdet, men meget mere individuel. Og så kan jeg bare mærke helt ned i maven, når jeg tager på stadion og ser kampene, at jeg savner at spille fodbold. Det er samtidig med til at motivere mig til at komme stærkt tilbage, og jeg arbejder stenhårdt på mit comeback.

Tænker du nogensinde på, om du måske har spillet din sidste kamp for FC Midtjylland.

- Ja, nogle gange, men det kan jeg ikke bruge til noget. Jeg forsøger at holde alt mit fokus på at blive klar igen. Jeg VIL spille for FC Midtjylland igen, siger Zsolt Korcsmar. 

Forsvarsspilleren har kontraktudløb i FC Midtjylland efter denne sæson. Han har spillet 38 kampe for klubben. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020