• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Ung FCM-spillers drømmemål gik verden rundt: Vil ikke at være i fokus

Foto: Getty Images

Mikkel Tønnesen er i dag 16 år, men han blev allerede opdaget som 13-årig, da han scorede et fremragende mål mod Barcelona.

Af Oliver Okstrøm

Tilbage i 2017 kom en blot 13-årig Mikkel Tønnesen på rigtig manges læber, da han stod for et særdeles flot mål mod selveste FC Barcelona i Crowne Plaza Cup i Kastrup. Scoringen blev filmet og siden gik den viralt.

Mikkel Tønnesens far, Peter Vestergaard, sendte videoen ind til TV3 Sport, hvor målet vandt for bedste 10'er-trick, hvor præmien var en fodboldtur til Manchester, og for Mikkel Tønnesen selv var det en vild oplevelse, at kassen var blevet så berømt, selvom han ikke er så glad for at være i centrum.

Det fortæller han i et interview på FC Midtjyllands officielle hjemmeside.

Læs også:Video: 13-årig FC Midtjylland-spiller scorer vidunderligt solomål mod Barcelona

- Det var lidt mærkeligt. Lige pludselig havde alle bare set målet. Der var lidt ”wow, det er ham fra FCM, der scorede det der mål imod Barca”-stemning omkring folk. Og altså, det var da et godt mål, men jeg er ikke ligefrem typen, der ønsker at være i fokus, og efter lidt tid gik det hele i sig selv igen, siger Mikkel Tønnesen.

Læs også:Optakt: AaB - FC Midtjylland

Efterfølgende kunne han endvidere godt mærke, at tingene havde ændret sig for ham efter målet, hvor han satte syv Barcelona-spillere af inden bolden gik ind.

- Jeg følte et lidt ekstra pres på mig i starten for at skulle præstere godt. Men vi grinte bare lidt af det sammen og lavede sjov med det. Det var ikke fordi de så anderledes på mig bagefter. Jeg var jo stadig bare den samme, lyder det fra angriberen.

I dag er Tønnesen en del af FC Midtjyllands U17-hold, og han har bestemt ikke glemt, hvordan man scorer. I øjeblikket er han på førstepladsen på U17-ligaens topscorerliste med 13 mål i 14 kampe. Den plads deler han desuden med AaB's Christian Wagner.

Læs også:Barca-træner slår fast: Lionel Messi er fit til genstart

Læs også:Tidligere Superliga-spiller stopper karrieren efter denne sæson

Læs også:Superliga-spørgsmål: Er Troels Bech Esbjergs redningsmand?

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus