• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ung spiller imponerer Zorniger: Det er dét, vi leder efter i Masterclass

Ung spiller imponerer Zorniger: Det er dét, vi leder efter i Masterclass
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby-talentet Morten Frendrup er rykket op i Brøndbys førstehold på fuld tid, og Zorniger er tilfreds med midtbanespillerens udvikling.

Af Kenneth Jensen

Morten Frendrup er stadig bare 17 år, men midtbanespilleren er allerede blevet en fast bestanddel Brøndbys førsteholdstrup.

Den unge Brøndby-spiller fik i foråret debut på førsteholdet i en alder af bare 16 år, og det selv om konkurrencen er meget hård på Brøndbys midtbane, hvor Christian Nørgaard, Lasse Vigen Christensen, Kasper Fisker, Hany Mukhtar og Simon Tibbling alle huserer. Og hvor Besar Halimi måske vender tilbage til.

Morten Frendrups vilje og mentalitet er ifølge Alexander Zorniger det, der skal leveres fra unge spillere, hvis de skal have chancen på førsteholdet.

- De unge skal mere end noget andet vænne sig til måden, vi træner på, siger Alexander Zorniger om de unge og drejer snakken over på Morten Frendrup og islændingen Agust Hlynsson:

- Morten, jeg ser ham mere som en 8'er - det er hans position. På 6'eren er han ikke fysisk stærk nok, og på 10'eren kræver det lidt mere individiuel en mod en-kvalitet, men jeg er meget tilfreds med hans mentalitet - det er dét, vi leder efter i Masterclass. Den her mentalitet, at man ønsker at blive bedre. At lære og at lytte til, hvad andre fortæller, specielt fre trænerteamet. Han kommer til at være en del af midtbanen, så må vi se.

- Vi har også Agust, han er mere 10'eren, der får gode ting til at ske offensivt. Han spiller som angriber i den første testkamp (i går, red.), men generelt ser jeg ham mere som midtbanespiller, fortæller Alexander Zorniger.

Brøndby-træneren fortalte torsdag, at han ønsker en trup på 23 spillere plus to unge.

Superliga

Mere Superliga

Fokus