• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Som udgangspunkt venter OB et halvt år med at hente erstatningen for Peter Utaka. Fynboerne har dog følere ude allerede nu.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Djiby Fall er fortid, og også Peter Utaka er på vej ud af døren i OB. Mens førstnævnte allerede har forladt den fynske klub, gør Utaka det efter alt at dømme i løbet af kort tid. Nigerianeren har således fået fri fra årets første OB-træning, så han kan forhandle sine personlige betingelser på plads med en endnu unavngiven udenlandsk klub.

Læs også: OB forhandler med ny klub om Utaka

Men hvad har OB tilbage i angrebet, når nu Fall og Utaka er væk? Ikke meget. Blot unge Rasmus Falk og rutinerede Morten Skoubo, der i efteråret var langt fra fordums styrke, kan tåle prædikatet angribere i OBs tilbageværende trup. Det betyder imidlertid ikke, at fynboerne nu drøner ud på transfermarkedet efter en ny frontløber. I stedet lurepasser sportsdirektør Poul Hansen, indtil den helt rigtige kandidat bliver ledig.

- Vi henter ikke nogen, vi ikke tror på. Når vi at hente erstatninger i januar? Måske. Vi prøver at gøre vores research ordentligt, og lige meget hvordan man vender og drejer det, er der bare flere muligheder og flere spillere om sommeren. Derfor er vores udgangspunkt at vente til sommervinduet, siger Poul Hansen til tipsbladet.dk.

Finder Hansen ikke den rigtige mand til at erstatte først og fremmest Peter Utaka i løbet af de kommende tre uger, må OB klare sig igennem forårets 15 Superliga-kampe med Falk og Skoubo. Men de to kan forvente hjælp fra truppens midtbanespillere.

- Andreas Johansson kan spille længere fremme, det samme kan Bashkim Kadrii, og også Rurik Gislason. Så det behøver ikke blive et problem, fastslår Poul Hansen.

OB har tidligere været interesseret i norske Mostafa "Mos" Abdellaoue, men i skrivende stund tyder intet på, at den tidligere Tippeliga-topscorer ender med at afløse Peter Utaka i den stribede trøje.