Vejle-keeper forærer Esbjerg top seks

Esbjerg sikrede sig en plads i top seks efter en fatal fejl af Vejle-målmand, Thomas Hagelskjær.

Esbjerg sikrede sig en plads i top seks da de hjemme slog rivalerne fra Vejle med 2-1. En højdramatisk kamp, der fik en dramatisk afslutning i de døende minutter.

De vestjyske værter kom bedst ud til kampen, hvor de fik lagt Vejle under et stort pres. Yuri Yakovenko, der fik chancen i stedet for topscoreren Adrian Petre, fik en friløber, hvor den ukrainske angriber ikke formåede at ramme målet.

Esbjerg fortsatte det store pres på Vejle, og Yuri Yakovenko fik næsten en identisk chance for at score, men vinklen blev spids, hvilket fik indflydelse på afslutningens kvalitet.

Fem minutter før pausen var Vejle nødsaget til at skifte målmanden Bajza ud efter et sammenstød med Yuri Yakovenko, hvor målmanden skulle køres ud på en båre. Der skete ikke mere i første halvleg, og den slutter derfor 0-0.

En episode der vil blive diskuteret meget kommer ti minutter inde i anden halvleg. Sousa begik et frispark på Jesper Lauridsen, hvorefter han sparkede til Esbjerg-spilleren. Sousa slap med et gult kort, hvilket også betød, at han kunne score på et straffespark to minutter senere.

Efter 70 minutters spil fik Esbjerg den forløsende udligning. Efter en masse forvirring om, hvorvidt der var offside, og om bolden kom fra en Esbjerg eller Vejle spiller, fik målet lov til at stå.

Med godt og vel 10 minutter igen blev Parunashvili udvist for en meget voldsom tackling. Esbjerg skulle på jagt efter en scoring med en mand i undertal.

Esbjerg fik lagt et stort pres på Vejle i kampens døende minutter, hvilket gav pote, da Thomas Hagelskjær lavede en kæmpe fejl. Vejle-målmanden var uopmærksom, hvilket Joni Kauko udnyttede, da han stjal bolden fra målmanden og sparkede den i tomt mål til slutstillingen 2-1.