• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Vejle sælger forsvarsspiller til svenske sølvvindere: Vi får en flot salgssum

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Lauritsen skifter Vejle Boldklub ud med IFK Norrköping, der vandt bronze i Sverige i sidste sæson. Her kan han komme til at danne midterforsvar med Kasper Larsen.

Af Anders Dehn

De er glade for danskere i Norrköping. Klubben råder i forvejen over den tidligere OB'er Kasper Larsen og Alexander Jakobsen, der ganske vist har valgt Egyptens landshold, men hvis fødsel, opvækst og navn er danske.

Nu laver de svenske sølvvindere så danskerhattrick ved at hente Rasmus Lauritsen i Vejle Boldklub. IFK Norrköping har købt den 22-årige midtstopper fri af Vejle, der efter eget udsagn får en god pris for ham.

Læs også: Medie: Vejle-stopper skifter til svenske sølvvindere

- Det er vigtigt for Vejle Boldklub, at vi både udvikler og tjener penge på talenterne. Eksemplet med Rasmus Lauritsen viser netop, at vi kan lykkes med dette. Vi har udviklet på Rasmus og sælger ham nu videre for en flot salgssum. Det er et stort cadeau til trænerteamet, der har udviklet ham, og en tiltro til strategien. Vi føler os godt dækket ind i bagkæden og har en øget konkurrence om pladserne, siger teknisk chef Jacob Krüger.

Rasmus Lauritsen har spillet 18 kampe for Vejle i denne sæson, men hentede i januar den erfarne slovener Branko Ilic til klubben og kan derfor godt tåle af miste en ellers fast mand.

Den nu tidligere Vejle-mand Lauritsen tror på, at de røde fra Nørreskoven overlever den nedrykningskamp, de er en del af.

- Nu spillede jeg ikke så meget i de sidste kampe i efteråret, men min tid i Vejle Boldklub har været en optur og noget, som jeg altid vil tænke tilbage på med stolthed og glæde. Det er min klare overbevisning, at mine nu tidligere holdkammerater klarer skærerne i Superligaen. Den kvalitet, jeg har set i opstarten og i træningskampene, fører klubben sikkert i mål. Jeg vil også komme på stadion, når jeg er retur i Danmark, siger Rasmus Lauritsen.

Han nåede halvandet år i VB. IFK Norrköping fortæller ikke, hvor lang en kontrakt han har fået i Sverige.

Superliga

Mere Superliga

Fokus