• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Vejle-svensker har overvundet svær start: Har fundet min plads på holdet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Midtbanespiller Melker Hallberg mener, han har fundet sit spil i foråret, hvor Vejle Boldklub samtidig har fundet noget form.

Af Kenneth Jensen

Enten Vejle Boldklub eller Hobro IK rykker ud af dansk fodbolds bedste række, når de to hold på søndag afgør det mellem sig, og favoritværdigheden til at rykke ud af rækken ligger hos Hobro, der tabte det første opgør med 0-1.

Men arbejdet skal gøres færdigt for Vejle Boldklub, der hjemme i Nørreskoven kan forvente et udsolgt stadion til opgøret mod Hobro.

Midtbanespiller Melker Hallberg ser frem til mødet med Hobro.

- Der er noget nerve i de her kampe, og det kan godt blive lidt nervøst. Jeg tror dog på, det bliver bedre til den næste kamp, for nu ved vi, hvad det handler om. Og hvordan det er. Men det er stadig bare en fodboldkamp - det skal man huske på, siger Melker Hallberg, der faktisk ikke var helt tilfreds med præstationen i Hobro, til tipsbladet.dk.

Vejle går ind til opgøret mod Peter Sørensens mandskab med tre sejre i de seneste syv kampe og med bare to nederlag. Det er et hold, der har fundet formen på det rette tidspunkt, og det samme kan man sige om svenskeren, der har spillet sin bedste fodbold i Vejle i dette forår.

- Det er dejligt at spille fast, og det giver noget sikkerhed. De første par måneder, jeg var her, gjorde jeg det ikke så godt. Jeg præsterede ikke på mt niveau. Men efter vi startede op igen her i februar, er det gået bedre og bedre og bedre, og nu har jeg virkelig fundet min plads på holdet. Jeg har spillet meget på det seneste, og jeg synes også, jeg har gjort det godt, siger midtbanespilleren.

Melker Hallberg kom til Vejle før denne sæson fra den italienske Serie A-klub Udinese. Lidt af et scoop for oprykkerklubben Vejle at få fat i Hallberg, men det tog altså lidt tid, før han fandt sig til rette.

- Sådan er det nogle gange, når man kommer til en ny liga. Man må tilpasse sig og finde den her connection til de andre på holdet. Som tiden går, begynder det at komme naturligt, lyder det fra svenskeren, der ikke har gjort sig fremtidstanker endnu, hvis det ender med en nedrykning:

- Jeg har ikke tænkt på det endnu - det er ikke noget, jeg har lyst til at tænke på. Der venter vigtige kampe, og så må jeg tage den derfra med klubben og min agent.

Selv hvis Vejle slår Hobro og sender klubben fra Himmerland ned i NordicBet Ligaen, er VB ikke gået helt fri af nedrykning endnu. Klubben vil stadig skulle slå nummer to fra NordicBet Ligaen over to kampe i en afgørende duel om en Superliga-billet til den kommende sæson.

Melker Hallberg har spillet 28 førsteholdskampe for Vejle indtil videre - 26 af dem har været i Superligaen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus