Vejle tog sæsonens anden sejr hjemme mod Esbjerg

Hjemmeholdet fra Vejle fik en tiltrængt sejr, da de snævert slog Esbjerg med 1-0.

Det blev til sæsonens anden sejr, da Vejle hjemme slog Esbjerg med 1-0 på et kludemål, som Gustaf Nilsson blev noteret for.

Første halvleg var en sløj affære uden de store chancer. Vejle var i kontrol, men de spillede for langsomt til at lirke et kompakt Esbjerg-forsvar op.

Det ændrede sig efter pausen. Vejle kom foran efter 49 minutter. Et kort hjørnespark endte med at blive slået ind i feltet. En forlængelse fra et Esbjerg-hoved og rod i feltet resulterede i, at Gustaf Nilsson via målmand Jeppe Højbjerg kunne score til 1-0. Efterfølgende var der lidt tvivl om, hvorvidt målscoreren stod i offside-position.

Esbjerg kom bedre med efter scoringen, hvor de pressede med mere energi. Desværre kom de ikke rigtig til en åben chance, men pludselig ville Vejles målmand hjælpe til. En tilbagelægning blev ramt skidt, og det betød, at Yakovenko var alene med Bajza. Heldigvis blev Bajza ikke skurk, da han selv fik reddet.

Esbjerg-anfører Markus Halsti ville gerne have haft straffespark, da Mads Lauritsen blokerede hans køb i feltet med hovedet og overkroppen. Dommeren vinkede afværgende.

Det samme gjorde dommer Anders Poulsen få minutter senere, da Arbnor Mucolli driblede ind i modstandernes felt, inden han blev taklet. I stedet fik den unge midtbanespiller et gult kort for sine appeller.

Endnu mere dramatisk blev det, da Agus Garcia fik rødt kort efter 78 minutter. Alan Sousa var kommet forbi, og Garcia så ingen anden udvej end en nødbremse.

Til sidst var det alligevel Esbjerg, som var tæt på en udligning. Mathias Kristensen sendte efter en god aktion indskiftede Adrian Petre fri, men Bajza reddede flot.

Dermed blev det 1-0 til Vejle, som fik sæsonen anden sejr. Esbjerg ligger med nederlaget foreløbigt på femtepladsen, mens Vejle kravler op som tier.