Vender tilbage til Superligaen med stil: EfB fik point mod FCN

Det blev til 1-1 mod FC Nordsjælland, da EfB var en tur i Farum i deres første Superliga-kamp siden oprykningen kom i hus.

EfB er tilbage i den danske Superliga, og i deres første kamp blev det til 1-1 på udebane mod sidste sæsons helt store overraskelse fra FC Nordsjælland.

Som kampen forløb sig, så var det i høj grad FC Nordsjælland, der samlet set havde styr på sagerne i første halvleg. Tidligt fik nordsjællænderne sat sig på kampen, som de også gjorde i store dele af sidste sæson.

Det var dog en fejl af oprykkerne, der satte FC Nordsjælland i gang, da Garcia spillede bolden direkte ud til Mikkel Rygaard, som hurtigt fandt Godsway Donyoh, hvor selvsamme Garcia ikke havde nået at komme frem og trække offside. Derfra kunne Godsway hurtigt komme frem til en stor chance, som han scorede på efter bare 11 minutters spil.

Det var dog ikke lutter lagkage for FCN i første halvleg. Profilen Mathias Jensen måtte undervejs gå fra banen med en skade, som kunne tyde på at være i det ene baglår, som han tog sig til på vej ud fra grænsværen.

Mens FCN sad på spillet, så var der også små stik fra vestjyderne, der blandt andet kunne se Petre brænde en stor chance før pausen.

I anden halvleg blev Jakob Lungi Sørensen sat på banen, og han skulle hurtigt komme til at spille en stor rolle i kampen. Få minutter efter indskiftningen sparkede han bolden på overliggeren, som var startskud til en meget god periode for EfB'erne.

For efter 64 minutters spil kunne Esbjergs to unge stjernefrø, Anders Dreyer og føromtalte Lungi gøre det til 1-1 med sidstnævnte som målscorer, da han fra en halvspids vinkel i højresiden af feltet fik sparket bolden i netmaskerne.

Begge hold forsøgte derefter på at få den afgørende scoring, men det blev ikke til mere i opgøret.

I næste runde skal FC Nordsjælland møde AGF på udebane, mens EfB får besøg af Vendsyssel.