Vendsyssel gør det igen: Overnatter på førstepladsen

Det blev til en 3-2-sejr lørdag eftermiddag over EfB på udebane for Vendsyssel, som derfor deler førstepladsen med AaB i Superligaen.

Der var kamp mellem to af de tre oprykkere i Superligaen, da Vendsyssel lørdag var på besøg i Esbjerg. Her blev det til en 3-2-sejr til gæsterne, der fortsætter den flotte start på turneringen med deres anden sejr i træk.

Som kampen forløb sig var det Esbjerg, der lagde bedst ud i kampen, hvor en spiller som Anders Dreyer fortsatte de flotte takter fra sidste sæson i 1. division samt den første kamp i denne Superliga-sæson.

Han var en stor trussel for Vendsyssel-forsvaret kampen igennem, og det var ikke en undtagelse i de første 12 minutter, hvor esbjergenserne kom frem til tre fine muligheder. Det blev dog overgået af Oponso, der sparkede på stolpen.

Det var dog først efter 40 minutter, at der kom noget nyt på måltavlen, da Daniel Christensen lagde bolden nydeligt ind i feltet til Lucas Jensen, der headede bolden i mål fra en skarp vinkel, som EfB-målmand Jeppe Højbjerg ikke fik dækket ordentligt af.

Lige inden pausen blev det til 2-0 for Vendsyssel, da Sebastian Czajkowski fik sparket bolden i hovedet af Daniel Anyembe. Her var der nok tale om det mest tilfældige mål, som han havde scoret.

Efter pausen fik vestjyderne endelig udbetaling for den chanceskabende stil, da Petre efter bare to minutter fik reduceret til 2-1. Derfra fortsatte EfB med at sidde på kampen, men nordjyderne lå længe og lurede på at slå kontra.

Med 20 minutter tilbage af opgøret gav dette kampbillede bonus for Vendsyssel, da Brandao blev sendt afsted, og han fik sendt bolden i netmaskerne med en flad afslutning på mål, og så var resultatet 3-1.

Med ni minutter tilbage af kampen blev det til 3-2, da Petre igen var på pletten for Esbjerg, da han bankede bolden i mål fra tæt hold efter forarbejde af blandt andet Agus, og så var der pustet nyt liv i kampen. Flere gange efterfølgende var EfB meget tæt på at gøre det til 3-3, men scoringen kom bare aldrig.

Dermed overnatter Vendsyssel som minimum på førstepladsen i landets bedste række. I næste runde skal de møde FC Nordsjælland på udebane, mens EfB skal møde FC Midtjylland på udebane.