• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Vendsyssel-profil udtaget til Ugandas landshold

Moses Opondo kan få sin første gældende kamp for sit fødeland næste måned. Han er blevet udtaget til en kvalifikationskamp til Africa Cup of Nations.

Af Anders Dehn

Han er født i Uganda, men han flyttede som fireårig til Danmark. Her har Moses Opondo skabt sin fodboldkarriere i blandt andre AaB og nu Vendsyssel FF, men til september vender han i fodboldmæssig forstand tilbage til sit fødeland.

20-årige Opondo er blevet udtaget til Ugandas A-landshold, der møder Tanzania til kvalifikationen til Africa Cup of Nations. Turneringen spilles til næste sommer. 

Vendsyssel-profilen spillede i juni sin første landskamp for Uganda, men det var et venskabsopgør. Kommer han på banen mod Tanzania, bliver det altså hans første optræden i en gældende kamp, og han vil dermed være låst til at spille for Uganda.

Udtagelsen kommer, efter Moses Opondo har fået en fin begyndelse på tilværelsen som Superliga-spiller. Ikke alene har hans hold klaret sig godt med en foreløbig sjetteplads, han har selv bidraget med ét mål og tre oplæg i de fem første kampe.

Uganda er i kvalifikationsgruppe med Lesotho, Tanzania og Kap Verde og ligger aktuelt på førstepladsen efter første runde. Den vandt man med 1-0 over Kap Verde, mens gruppens to øvrigt hold spillede uafgjort.

Superliga

Mere Superliga

Fokus