Vendsyssel snuppede Superliga-plads med sejr

Med en samlet 3-1-sejr over Lyngby BK sikrede Vendsyssel FF oprykning til Superligaen, mens de kongeblå skal en tur i 1. division.

Der var en plads i Superligaen på spil, da Lyngby BK tog imod Vendsyssel FF i den anden og afgørende playoffkamp.

Her var det gæsterne, der med en 1-0-sejr på hjemmebane havde det bedste udgangspunkt, og det var tydeligt fra kampstart, at det var Lyngby, der skulle jagte et resultat, og det var et særdeles tændt Lyngby-mandskab.

Det var derfor Lyngby, der sad på langt det meste i kampens første halvdel, men det udmøntede sig sjældent i store chancer. Og selv om især Michael Lumb var tæt på, kom scoringen ikke, og de to hold gik til pause efter en ensidig første halvleg.

Igen i anden halvleg tegnede der sig et lignende kampbillede, og det var Lyngby, der kom til de største chancer.

Ti minutter inde i halvegen fik de også en gylden chance for at spille sig tættere på overlevelse, da indskiftede Jakob Hjorth nedlagde Jesper Christjansen i Vendsyssel-feltet. Herolind Shala tog sig af straffesparket, men midtbanespillerens spark blev reddet af Nicolaj Flø i Vendsyssel-målet.

Lyngby fortsatte med at presse på, men tyve minutter før tid var det i stedet Vendsyssel, der så godt som slukkede hjemmeholdets drøm om overlevelse i den bedste danske række. Nordjydernes anfører, Lucas Jensen, blev sendt dybt, og efter at have vristet sig fri af Lyngbys Mathias Tauber, sendte han bolden i nettet.

Presset på Vendsyssel-målet blev ikke just mindre af det, og ti minutter senere resulterede det også i en udligning. Indskiftede Kim Ojo fandt tilfældigt Jeppe Kjær i feltet, og her viste den lille angriber flot fodarbejde, da han snød Nicolaj Flø, inden han sendte bolden i et frit mål.

Dermed blev der pustet lidt liv i håbet, men selv om både Ojo og Christjansen kom frem til chancer for hjemmeholdet, formåede de ikke at score de to måler, det ville kræve for at sikre overlevelse.

I stedet scorede Vendsyssel til 2-1 i overtiden ved Mikael Anderson, og det betyder, at Lyngby efter et samlet 3-1-nederlag skal en tur i 1. division, mens Vendsyssel kan juble over at skulle spille Superliga-fodbold i næste sæson.