• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Lasse Vibe jagter mesterskabet med FCM: Det er lidt en gave at få

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superligaens tophold, FC Midtjylland, mener det seriøst, og Lasse Vibe er klar til at hjælpe holdet mod endnu en titel.

Af Kenneth Jensen

Der er blevet taget store skridt i FC Midtjylland de senere år, hvor man både har vundet mesterskaber og en pokaltitel, og før foråret i dansk fodbolds bedste række står klubben igen i en position til at spille med om en titel. Lykkes det at hente den, vil det være tredje mesterskab siden 2015.

FC Midtjylland fører Superligaen med fire point ned til FC København, der er den eneste anden guldkandidat.

Klubben fra Ikast og Herning har brugt vinteren på at forstærke sig på banen med de offensive profiler Anders Dreyer og Lasse Vibe. Førstnævnte er U21-landsholdsspiller og et godt talent, mens sidstnævnte er tidligere A-landsholdsspiller og en dygtig og klog offensivspiller. Så Brian Priske har i den grad muligheder i offensiven nu.

Fælles for begge spillere er, at de kom på tavlen, da FC Midtjylland tirsdag eftermiddag knuste Hammarby og vandt 4-0 på udebane, og for rutinerede Lasse Vibe var det tredje kasse i lige så mange træningskampe i denne opstart.

Den 32-årige offensivspiller er af gode grunde godt tilfreds med starten.

Læs også:Kent N. om stærke østrigere: Minder om FCM bare med et nøk mere

- Det er fint nok, at man får vist holdkammeraterne, at man kan score, men jeg ved også, at man kan score 100 mål i træningskampene, og så er det noget andet i Superligaen og turneringskampene. Det tager jeg meget stille og roligt. Det betyder mest noget ud fra trænerperspektiv og holdkammerater, at man viser, man er der. For mig selv ved jeg godt, det ikke er nu, jeg skal toppe. Der er stadig nogle uger, til vi går i gang, og det er også et længere forår, hvor vi skal toppe til sidst. Og det skal jeg også, sagde Lasse Vibe, da tipsbladet.dk talte med ham mandag.

Han er tilbage i Superligaen efter næsten syv år i udlandet. Succesrige år, vel at mærke, der bragte ham til Sverige, England, Kina og tilbage til Sverige, inden han af blandt andet familiære årsager ville hjem at bo i Danmark.

Han er blevet topscorer i Sverige, og så har han løftet en pokaltitel. Men et mesterskab er gået hans næse forbi, så han har nu en glimrende mulighed for at vinde noget.

- Man kan sige, de andre, der har været her i forvejen, har gjort det fantastisk, så det er jo lidt en gave at få serveret sådan en mulighed. Det er stadig så tæt, så intet er afgjort, det gør det jo også fedt. Nu må vi se, jeg har ikke været med til den her struktur før med slutspil og så videre, siger Lasse Vibe, der dog er med på, at Mesterskabsspillet i Superligaen er ret lige til:

- Lige oppe i toppen gælder det bare om at vinde, og det har vi fokus på, men det er selvfølgelig fedt at komme ind i en vinderkultur, som der er her i Midtjylland.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Vibe kan spille både forrest, på kanten og bag den forreste angriber, og folkene i FC Midtjylland ved, hvad de får i Lasse Vibe, der har spillet i søsterklubben Brentford. Og omvendt. For Lasse Vibe handler skiftet til FCM om at spille med om blandt andet titler.

- Først og fremmest ville jeg gerne hjem og bo og spille, og kigger man på tabellen og udfordringerne og muligheden for at spille europæisk, ligger det lige til. Så er det også en fin klub, hvor jeg i forvejen kendte nogle mennesker, og det er samme ejer som Brentford. Der er også nogle flere personer, der går igen. Så det er meget naturligt, at vi havde den dialog. Det var meget simpelt, siger Lasse Vibe om sit skifte.

At dømme ud fra testkampene indtil videre bliver Lasse Vibe en profil på FCM-holdet. Han har scoret i alle tre testkampe, ligesom han har fået en assist.

Lasse Vibe kan få debut, når FC Midtjylland spiller første kamp i Superligaen mandag den 17. februar hjemme mod Lyngby BK.

Læs også:Highlights: Se målene, fra Midtjyllands afklapsning af Hammarby

Læs også:FCM viste ingen nåde: Hamrer Hammarby i stykker

Læs også:Midtjylland-træner jubler over indkøb: Vi bliver lidt sværere at læse

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.