Video på derby-runden: Sådan gik det sidst

Der var dramatik, følelser og masser af god fodbold, da der sidst var derby-runde i Superligaen. Se det her.

Silkeborg IF, AC Horsens, Randers FC og OB har alle fået nye modstandere i forhold til syvende runde af Superligaen i denne sæson, så derfor er der ikke så meget ved at lave videoklip af deres kampe i det, der er blevet døbt derby-runden.

For de resterende 10 hold er denne uges runde i Superligaen dog en reprise af syvende spillerunde i dansk fodbolds bedste række, hvor modstanderen er den samme, omend der er byttet om på hjemme- og udehold.

Og hvordan gik det så egentlig sidst?

Jo, der var masser af dramatik i den fem kampe. Godt nok blev folk kun beriget med otte mål i de fem kampe, men intensiteten og nerven var til at tage at føle på.

Lyngby BK - FC Nordsjælland 0-1

Fredag den 26. august dominerede Lyngby BK spillet hjemme mod FC Nordsjælland, men det var gæsterne fra Farum, der endte med at tage de tre point og en sejr på 1-0 på et mål sat ind af Marcus Ingvartsen, selvfølgelig fristes man til at sige. 61-39 hed boldbesiddelsen i hjemmeholdets favør, men det var ikke nok.

SønderjyskE - Esbjerg fB 1-1

Nu tidligere Esbjerg-spiller Bjørn Paulsen havde givet nu tidligere Esbjerg-træner Colin Todd en føring i kampen mod SønderjyskE, i øvrigt Bjørn Paulsens tidligere klub, men det holdt ikke, og Mikael Uhre kunne udligne til slutresultatet 1-1 med godt 22 minutter igen af opgøret. Det var en meget lige kamp, hvor SønderjyskE havde flest chancer.

Mest bemærkelsesværdigt var det, da kampen midlertidigt blev afbrudt på grund af dårligt vejr. Se det herunder.

Brøndby IF - FC København 1-1

Han var ikke fyldt med selvtillid i efteråret, angriber Andrija Pavlovic, men det var trods alt manden, der bragte FC København foran mod Brøndby IF i opgøret på Brøndby Stadion i efteråret. Det endte dog ikke med FCK-sejr, for Andrew Hjulsager fik sat et af sine syv sæsonmål ind, så opgøret endte 1-1. Opgøret blev spillet i en fed kulisse, og der var meget intensitet på banen.

Du kan se en flot tifo fra opgøret herunder:

AaB - AGF 2-1

I Aalborg havde de nok stadig mareridt om Steffen Rasmussens udligning et halvt år tidligere, og AaB med nu tidligere træner Lars Søndergaard i spidsen fik en vigtig sejr på 2-1.

Klubben fra Aalborg kom bagud med 0-1 kort inden i anden halvleg, men to hurtige scoringer med små 20 minutter igen af opgøret vendte et truende nederlag til en sejr, og så kunne klubben tage de tre pinde.

Viborg FF - FC Midtjylland 0-0

Rafael van der Vaart fik Superliga-debut for FC Midtjylland, da han kom ind mod ærkerivalerne fra Viborg FF med godt 10 minutter igen af opgøret. Selv om han var tæt på at score, kunne han ikke gøre noget ved stillingen, og så endte det med en pointdeling i Viborg.

Selv om der ikke var mål, var det langt fra en trist og grå mandagsforestilling. Når de to hold møder hinanden, er der kog på tribunerne, følelser i spil og god tænding på banen.