• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Wieghorst før AaB-sæsonåbner: En del ubekendte faktorer

Wieghorst før AaB-sæsonåbner: En del ubekendte faktorer
Foto: Jan Christensen/Getty Images

AaB's modstander fredag aften i Superligaen, Sønderjyske, har skiftet meget ud på pladserne, og det giver lidt åbne spørgsmål til Wieghorst, fortæller AaB-træneren selv.

Af Oliver Okstrøm

Den nye Superliga-sæson venter lige om hjørnet, og fredag aften spiller AaB deres første kamp i turneringen, når de møder Sønderjyske på udebane. Det er en kamp, som AaB-cheftræner Morten Wieghorst ser frem til.

I et interview på AaB's officielle hjemmeside peger Wieghorst på, at de skal møde et hold, der måske er svære at genkende fra sidst, de mødte dem.

- I morgen vil der dog være en del ubekendte faktorer, da det både er første kamp i sæsonen og samtidig mod et næsten nyt SønderjyskE-hold, der givetvis i morgen vil have skiftet ud på omtrent halvdelen af pladserne i forhold til vores seneste indbyrdes møde, siger Morten Wieghorst, der peger på, at vigtigste imidlertid er, at AaB har fuld fokus på deres egen præstation.

Han bemærker desuden, at holdet ser meget frem til opgøret, og man har da også gode minder fra sidste opgør mod Sønderjyske.

- Vi glæder til at komme i gang med at spille om point, og selvom det altid er vanskeligt at vinde i Haderslev, så kommer vi med optimisme efter vores seneste besøg dernede (1. marts 2018, red.), hvor vi vandt 1-0 efter en stærk indsats, lyder det fra Wieghorst.

AaB kommer til kampen med en 19-mand stor trup, hvor de må undvære Marco Ramkilde, Frederik Børsting, Kasper Pedersen og Patrick Kristensen, der er skadede. Dertil kommer Edison Flores tilbage fra ferie efter VM på mandag, ligesom den tidligere lejesvend Yann Rolim ikke længere er i klubben.

Alt i alt ser AaB-truppen således ud til kampen mod Sønderjyske, der spilles klokken 20.15 og sendes direkte på TV3 Sport.

1 Jacob Rinne
3 Jakob Ahlmann 
4 Jakob Blåbjerg 
5 Jores Okore
6 Kristoffer Pallesen 
8 Rasmus Würtz
9 Jannik Pohl
14 Pavol Safranko
16 Magnus Christensen 
17 Kasper Kusk
18 Rasmus Thellufsen
21 Kasper Risgård
22 Michael Lansing
23 Filip Lesniak
24 Nikolaj Lyngø
26 Robert Kakeeto
27 Oliver Abildgaard
30 Wessam Abou Ali
33 Bardhec Bytyqi

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mindst formstærke hold åbner 23. spillerunde. Men får nogen af dem overhovedet en sejr denne gang?

Mere Superliga

Fokus