• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Wilczek afviste eksotiske tilbud: Brøndby har givet mig en god kontrakt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kamil Wilczek havde flere bejlere, men Brøndby IF tilbød ham klart den bedste samlede pakke.

Af Ole Hoffskov

Teemu Pukki, Lebogang Phiri og Johan Larsson er eksempler på tre profiler, der har forladt Brøndby IF, uden at klubben har fået en krone for dem, og på Vestegnen frygtede man, at noget lignende kunne ske med den polske målmaskine Kamil Wilczek.

I december diskede Brøndby dog op med en sen julegave til fansene, da det blev meldt ud, at angriberen havde sat sin signatur på en kontrakt frem til sommeren 2021. Til den tid nærmer Kamil Wilczek sig de 34, og dermed har han altså helliget sin bedste fodboldalder til de blå-gule.

Polakken havde andre bejlere, men var reelt ikke i tvivl om, at han ville blive i Brøndby.

- Jeg afviste straks Asien. Jeg har to børn, så jeg skulle rejse af sted alene, og jeg ville ikke kunne være adskilt fra min familie så længe. Samtidig viste Brøndby, at de rigtig gerne ville beholde mig, og jeg fik en god kontrakt. Hvis du er i en klub, der tilbyder dig sådanne forhold, hvorfor så tage væk? København er min by. De respekterer og værdsætter mig. Fansene er også gode og støtter mig, selv når jeg er i en bølgedal og ikke scorer mål. Derfor besluttede jeg at blive her, siger Kamil Wilczek til Onet Sport.

Brøndby-topscoreren var anfører i det seneste opgør mod AaB, da Benedikt Röcker sad på bænken, og det er med stor stolthed, at polakken ifører sig det grønne bånd.

- Holdet har valgt mig til den rolle, og det er en stor ære for mig, fordi jeg er udlænding. Jeg har vundet mine kollegaers tillid. De ved, at de kan regne med mig, og at jeg tager ansvar for holdet. Jeg havde et rigtig godt år (i 2018, red.). Jeg scorede mange mål, og efter mange års tørke vandt klubben endelig en titel. For mig er det et bevis på, at man også kan opnå noget i en alder af 30.

- Flere mennesker har hjulpet mig - først og fremmest min kone. Takket være hende er mit privatliv formet, så jeg kan fokusere fuldt ud på fodbold. Alexander Zorniger viste mig, at man kan overskride sine grænser. Når jeg var træt, viste han mig, at jeg kunne presse ekstra fem-ti procent ud, lyder det fra Kamil Wilczek.

Han lægger ikke skjul på, at han og familien nyder tilværelsen i Danmark, hvor de har haft adresse siden Kamil Wilczeks skifte fra italiensk fodbold i januar 2016.

- Jeg vil ikke fornærme nogen, men nogle gange har jeg indtryk af, at der i Polen er en tro på, at der kun eksisterer de fem største ligaer og så den polske. Faktum er, at den danske liga på UEFA's rangliste er rangeret højere end den polske. Da Adrian Mierzejewski tog til Australien, sagde folk "aaah, det er kun Australien". Da Przemek Frankowski tog til MLS, sagde folk "aaah, det er kun USA". Jeg kan forsikre, at man også spiller fodbold i andre lande. Jeg er mere populær og respekteret i Danmark end i Polen, siger Brøndby-profilen.

Kamil Wilczek har i denne sæson scoret 16 mål i Superligaen.

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus