• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Zorniger forklarer simpel ledelsesstil: Gør dit satans arbejde

Alexander Zorniger har ladet sig inspirere af NFL-træneren Bill Belichick og dennes mantra "Do you job", for hvis man venter på, at andre motiverer én, leverer man kun varen i 30 procent af kampene.

Af Anders Dehn

Hvis man skulle vælge en sportstræner at lade sig inspirere af, kunne man dårligt finde en mere succesfuld én end Bill Belichick. NFL-legenden har vundet seks Super Bowls som cheftræner og to som assistent og betragtes som en af de allerstørste i sin sport.

Belichick har et mantra, som Alexander Zorniger har taget til sig. "Do your job", plejer han at sige. Man har selv ansvaret for at trække sin del af læsset, hvilket Zorniger bruger i sit eget virke som træner.

Læs også: Zorniger: Vi er fodboldtrænere - ikke ledere af et socialt projekt

For hvis man giver sig til at vente på, at andre skal motivere én, og man lader sig distrahere af stort og småt, rammer man alt for sjældent sit topniveau.

- Hvis du venter på, at en eller anden løfter dig op, at en eller anden hjælper dig, eller at en eller anden bringer dig i det rette humør til at præstere, så præsterer du måske i 30 procent af kampene. For i de andre 70 procent er vejret ikke godt nok, holdkammeraterne er ikke gode nok. Træneren snakkede ikke på den rette måde, kæresten kæmpede, fordi hun ikke fandt det rette tøj i løbet af ugen. Så der er mange undskyldninger. Gør dit satans arbejde. Meget simpelt, siger Alexander Zorniger i et interview med Eurosport.

Tyskeren har da også haft en vis succes som træner, omend det ikke tåler sammenligning med forbilledet Belichick. Han rykkede op to år i streg med RB Leipzig, og han gjorde Brøndby til pokalvindere i foråret 2018, mens det også er blevet til én tabt pokalfinale og to andenpladser i Superligaen.

Se hele interviewet med Alexander Zorniger i videoen i toppen af denne artikel.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.