• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

Zorniger roser Brøndbys transferarbejde: Vil have en ny angriber

Alexander Zorniger er tilfreds med det stykke transferarbejde, Troels Bech har udført denne sommer, men tyskeren har sendt sin sportsdirektør i marken efter en angriber.

Af Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

Brøndby IF sagde i midtugen farvel til Gustaf Nilsson, som klubben har solgt til Superliga-oprykkerne fra Vejle Boldklub, og dermed udgør Kamil Wilczek, Ante Erceg og Mikael Uhre lige nu de blå-gules angrebsdepartement. Kevin Mensah er der også, men han er langtidsskadet. 

Det er tre stærke navne, men da Brøndby spiller med to angribere, kan det blive en kende for smalt i længden, hvis der opstår skader, karantæner eller formnedgang i løbet af sæsonen. Det fastslår Alexander Zorniger, der af samme årsag har sendt sportsdirektør Troels Bech i marken med checkhæftet i inderlommen.

Læs også: Zorniger afviser Andrew Hjulsager-retur: Giver ingen mening lige nu

- Vi har også Andreas Bruus, men vi er på udkig efter en ny angriber, fastslår Brøndby-træneren over for tipsbladet.dk.

Efter afskeden med Gustaf Nilsson tæller Brøndbys trup lige nu 21 markspillere og tre målmænd, og antallet fejler ikke noget, bedyrer Alexander Zorniger, men der vil formentlig ske nogle justeringer i løbet af transfervinduet. Det er blandt andet velkendt, at Gregor Sikosek skal afskibes.

Læs også: Medie: Brøndby afviser bud på Mukhtar

- Vi har stadig nogle spillere, vi forsøger at finde en løsning til. Vi er i gang med at analysere, om den forventede position i virkeligheden også er den bedste position for den enkelte spiller. Hvis vi i sidste ende har en trup med 20 spillere, hvor der er konkurrence på alle 10 positioner i marken kombineret med tre målmænd og to unge spillere, der kan spille sig tættere og tættere på holdet, vil det være perfekt, siger Zorniger.

Tyskeren roser Troels Bech for et solidt stykke transferarbejde denne sommer. Brøndby har hentet Anthony Jung, Mikael Uhre, Ante Erceg, Dominik Kaiser, Marvin Schwäbe, Jens Martin Gammelby og Björn Kopplin, mens man har sagt farvel til Teemu Pukki, Besar Halimi, Jan Kliment, Frederik Rønnow, Svenn Crone, Viktor Anker og Gustaf Nilsson. 

Læs også: Brøndby opruster: Tidligere Superligatræner får nyoprettet rolle

- Jeg er meget tilfreds med truppen. Klubben har gjort et rigtig godt stykke arbejde i forhold til at hente nye spillere, og nu handler det så om at holde fast i alle de her spillere. Transfervinduet er stadig åbent, det ved alle, og vi er ikke en spansk eller engelsk klub, der kan tillade sig at sige, at profilerne ikke skal nogen steder. Det skal også blive spændende, hvordan spillerne håndterer de rygter, der vil være om dem., siger cheftræneren og tilføjer:

- Som træner er man altid glad, når det bliver 1. september.

Et af de store spørgsmålstegn i Brøndby-truppen lige nu er klubbens anfører. Johan Larsson har kontraktudløb ved årets udgang, og dermed er han reelt fri til at tale med andre klubber, uden Brøndby behøver vide det. Indkøbet af Jens Martin Gammelby kan indikere, at de blå-gule er begyndt at planlægge en fremtid uden den blonde svensker.

Alexander Zorniger kan ikke kaste meget lys over Larssons situation lige nu.

- Det er jo i bund og grund Troels Bechs job. Mit job er at få spillerne til at fungere inde på banen og den enkelte spiller til kun at fokusere på sin egen præstation. Johan er blevet gift nu og har nogle andre ansvarsområder. Klubben og Johan vil sammen finde den rette løsning, og så må vi se, i hvilken retning det bliver, siger han.

Skal man fremtvinge et lille smil på Alexander Zornigers læber, er det en god start at nævne Dominik Kasier. Brøndby-bossen er denne sommer blevet genforenet med sin drømmespiller, som han både havde i FC Normannia Gmünd og RB Leipzig. Kaiser er hentet til Brøndby på en fri transfer, og ingen er i tvivl om, at det er sket på Alexander Zornigers klare anbefaling.

- Jeg mere end nogen anden kender hans kvaliteter. Ikke kun i forhold til at afgøre kampe og vinde titler, men i højere grad, hvordan han er i stand til at gøre et hold bedre. Han kommer også til at spille dårlige kampe, og lige nu er han på et stadie, hvor han skal genfinde sit niveau og bevise sig, siger Zorniger og tilføjer:

- Han har ikke spillet i lang tid, men han er en type, der aldrig vil forsøge at snige sig udenom noget. Man kommer aldrig til at se ham gå på banen uden at tage ansvar, og så vil han som sagt også lave fejl, men han kan hjælpe os med at tage det næste skridt. Han vil især være til stor gavn for de øvrige spillere.

Brøndby IF indleder sæsonen mandag aften med et opgør på udebane mod Randers FC.

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Enten AGF eller Randers FC får chancen for at møde Superligaens nummer fire i en afgørende kamp om at komme i Europa.

Mere Superliga

Fokus