• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Anders Dehn

FC Midtjylland: Vi ved ikke, om Youth League-kamp bliver spillet

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Dansk og international fodbold står midt i en uvis periode. FC Midtjylland ved ikke, om klubbens U19-hold skal spille kvartfinale i ungdommens svar på Champions League om bare fem dage.

Af Anders Dehn

Hvis international fodbold var det skib, ville det sejle i ukendt farvand lige nu. Ingen ved ret meget. Hverken klubberne, spillerne eller trænerne. 

Tag eksempelvis FC Midtjylland, der efter planen skal sende sit U19-hold i kvartfinalen i ungdommens svar på Champions League på tirsdag. På nuværende tidspunkt aner klubben ikke, om UEFA Youth League-opgøret mod Ajax bliver afviklet.

Torsdag formiddag meldte Divisionsforeningen ud, at alle kampe i dansk fodbold indstilles de kommende to uger. Også DBU forventer, at de forestående landskampe aflyses. Men FCM kan ikke selv beslutte, hvad der skal ske med Youth League-kvartfinalen.

Læs også:BREAKING: Superligaen indstiller foreløbig alle kampe - også AGF-Randers

- For alles skyld håber vi, at der kommer en afklaring snarest. Der er en del planlægning og økonomi forbundet med rejser over landegrænser, hoteller og afvikling af kampe. Der er også mange hold involveret i Europa League og Youth League, siger FC Midtjyllands presseansvarlige, Mads Hviid Jakobsen, til tipsbladet.dk.

Klubberne i Superligaen og 1. division gik klokken 10 i telefonmøde for at drøfte, hvordan smittefaren for coronavirus påvirker dansk fodbold. Foreløbig har de besluttet, at alle kampe indstilles i to uger.

Men mødet er programsat til klokken 12, og de mangler fortsat at beslutte og melde ud, om udsigterne til et Danmark, der er delvist lukket ned, får nogen betydning for afviklingen af resten af Superligaen, og hvad det får af betydning for danske holds internationale kampe.

Læs også:Optakt: Istanbul Basaksehir - FC København

FC København ved heller ikke, om den seneste udvikling får betydning for holdets Europa League-opgør mod Istanbul Basaksehir. Den første kamp er i aften, og der er returopgør om en uge.

Mads Hviid Jakobsen påpeger dog, at det trods alt vil have mindre omkostninger stoppe Youth League. 

- Der er ikke rigtig noget på spil med præmiepenge og kvalifikation til turneringer i næste sæson. Så der er ingen dato, det skal være afviklet inden, og det får ikke de samme konsekvenser, hvis de aflyser resten af kampene. Det er noget helt andet med Champions League og Europa League.

Som tipsbladet.dk skrev i går, er der millioner på spil for FCK og de andre Europa League-hold. De tal kan man gange temmelig meget, når det kommer til Champions League.

Læs også:FC København spiller som planlagt: Ingen ændringer fra UEFA

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Manchester-klubber kæmper om samme spiller

Læs også:Stopper Bendtner? Intet problem med at sige, at det var, hvad det var

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus