• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Ærgerlig Braithwaite: I Danmark har man ikke øjnene åbne for udlandet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske angriber mener, at folk bør åbne øjnene for, at det er noget sværere at slå igennem i udlandet end i Superligaen

Af Kenneth Jensen

26-årige Martin Braithwaite er en af de 27 spillere i den danske VM-lejr, der gør sig store forhåbninger om at komme med til VM-slutrunden i Rusland, der begynder om lidt mere end to uger.

Angriberen skiftede i januar på en lejeaftale fra Middlesbrough til Bordeaux og er blevet fast mand, og han er en af de spillere, som der har været buzz omkring på det seneste, efter han sluttede sæsonen med tre mål i de sidste to kampe for det franske klubhold.

Kan man sige, at du er kommet lidt fra baghjul?

- Ja, jeg tror ikke, der er mange, der har troet på mig. For mig er det en god følelse, at man ikke tror på mig, for det giver mig ekstra motivation, og det viser bare, der er mange, der ikke har så meget forstand på fodbold, som de tror. Jeg ved, jeg kommer til at have en vigtig rolle til den her slutrunde, for jeg er i klasseform, og jeg er sindssygt motiveret, siger Martin Braithwaite til tipsbladet.dk.

Du kan vel også noget andet end de andre angribere, der er udtaget?

- Jeg tænker på at spille mit spil. Jeg har været i udlandet i en top fem-liga i mange år og vist, at jeg kan score må, og jeg tror, jeg er blandt de spillere, der har scoret flest mål i en top fem-liga i år. Jeg er målfarlig, og jeg er helt rolig, for jeg føler ikke, jeg har noget jeg skal overbevise om. Selvfølgelig skal jeg bevise mig selv, men jeg skal ikke ændre måden, jeg spiller på. Jeg skal være mig, og så får jeg også en vigtig rolle under VM.

Hvorfor følte du behov for at blive udlejet fra Middlesbrough til Bordeaux i januar?

- Jeg spillede masser af kampe i Middlesbrough, men jeg er en person, der har høje ambitioner, og jeg mærker hele tiden efter, om det kan føre mig derhen, hvor jeg gerne vil. Da vi fik ny træner i Middlesbrough (Tony Pulis, red.), var det ikke det, jeg tog dertil for. Jeg spillede, men jeg kunne se, at jeg havde nogle ambtioner i forhold til skiftet til the Championship. Jeg kunne godt være skiftet til et niveau over, men jeg følte, at det ville være godt at skifte til Middlesbrough, der havde en type træner, jeg kunne lide. Han blev så fyret.

- Jeg gav den nye træner chancen, for at se, hvordan det ville være - jeg er aldrig dømmende inden - men hverken fodbolden eller træningen kunne føre mig derhen. hvor jeg gerne ville, følte jeg.

Det er meget old school med Pulis, er det ikke?

- Jo, men nogle gange kan old school være rigtigt godt, men jeg følte ikke, jeg kunne udvikle mig der.

Hvorfor ikke?

- For mig er det vigtigt at være på et offensivt hold, der er kreativt og boldbesiddende. Det var ikke det, der var fokus på.

Det er der i Bordeaux?

- Ja, og det har været rigtigt godt. Jeg er blevet meget bedre med tiden. Her i Danmark fokuserer man ikke så meget på de kampe, der ikke er i fjernsynet.

Er det svært, hvis du ikke får den kredit, du føler, du er fortjent til?

- Jeg spiller ikke for medierne - jeg spiller for mig selv. Og jeg ved, at jeg gør det godt.

Men hvis du gør det godt, vil du vel også have kreditten? Vi er jo også klar til at kritiserere, når du ikke gør det godt.

- Jo jo, og det er fint. Sådan er fodbold. Der bliver skrevet en masse om mig i Frankrig, og jeg var på rundens hold i de seneste to runder. Så jeg får opmærksomhed. Det er måske i Danmark, man ikke har øjnene åbne for ting, der sker i udlandet. Folk kigger mere på Superligaen, og hvem der gør det godt i Superligaen. Men Superligaen og det internationale niveau: det er langt fra hinanden. Mange kigger bare på, om en person har scoret eller ej, når de er i udlandet, og det synes jeg er ærgerligt, også for journalistikken i Danmark, for der er mange gode journalister, men man kan altså godt gå mere i dybden med, hvem der spiller godt uden at score.

Det vil vel også gavne dig - du er en spiller, der ikke kun lever af mål?

- For mig handler det om at være en trussel offensivt med mål og assists. Jeg har scoret fire gange, siden jeg kom til Bordeaux, og jeg har lavet tre assists. Det er altså på under et halvt år.

Martin Braithwaite har spillet 18 gange for det danske landshold - han har noteret sig for et enkelt mål.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus