I Afrika skulle en kamp mellem Sydafrika og Senegal spilles om, da sidstnævnte fik et mål, som aldrig skulle have været der. Det samme fik Panama natten til onsdag, og det kan redde USA.

USA missede natten til onsdag billetten til VM i Rusland, og de kan nu kun håbe på, at en situation fra den afrikanske afdeling af VM-kvalifikationen. Panama tog nemlig en af pladserne foran USA, hvilket kom på baggrund af en sejr i sidste runde over Costa Rica i en situation, hvor der slet ikke var mål.

Her kan USA nu håbe på, at der er præcedens i den slags sager. For i Afrika spillede Sydafrika mod Senegal, hvor Senegal vandt med 2-1 i en kamp, hvor de fik straffespark og scorede efter en kendelse fra dommeren, der så hånd på bolden, selvom den ramte spillerens knæ.

Det har både udløst en livslang karantæne fra fodbolden for kampens dommer, og kampen skal spilles om - hvilket tilmed holder liv i Sydafrikas VM-drømme, da de med en sejr dér og i den sidste kamp kan komme med til Rusland.

Hvis USA skulle komme med en appel, som man fik medhold i, så må man gå ud fra, at man skal gøre som i Afrika - og så skal Costa Rica og Panama i kamp mod hinanden igen.

Nu er det blot at vente og se, hvordan den kommende tid kommer til at se ud. Kommercielt kunne der også være visse fordele for FIFA ved at have et land som USA med i stedet for netop Panama.

SENESTE NYT...
OP | NED