• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Bedst og værst: Kroatisk evighedsmaskine gjorde ondt på England

Bedst og værst: Kroatisk evighedsmaskine gjorde ondt på England
Foto: Getty Images

Kroatien slog England med 2-1 i VM-semifinalen. Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret.

Af Oliver Okstrøm

Kroatien - England 2-1 (0-1)
0-1 Kieran Trippier '5
1-1 Ivan Perisic '68
2-1 Mario Mandzukic '109

Kampens bedste:

Kroatien:
Ivan Perisic stod ikke alene for 1-1-målet, men han var også den spiller, der holdt Kroatien i gang i første halvleg, hvor spillere som Rakitic og Modric ikke helt levede op til, hvad man kunne forvente. Ellers var han både i højre og venstre side, som gjorde det meget svært for englænderne at kontrollere ham. Derudover stod han også for oplægget til 2-1-målet, hvor han gav sig lidt mere end englænderen, han vandt hovedstødsduellen over.

Mandzukic skal selvfølgelig også nævnes for sejrsmålet og den utrættelige arbejdsindsats, han viste.

England:
Det engelske kollektiv førte dem sådan set langt, og som en samlet enhed er de klart bedst. Når sådan noget skal kunne lade sig gøre, så er det vigtigt med en spiller som Jordan Henderson, der var yderst god til at binde holdet sammen, da det gik godt for dem. Da det gik den anden vej var der ingen englændere, der rigtig kunne kandidere. En spiller som Raheem Sterling var dog også en fryd at følge med en række gode løb, indtil han blev skiftet ud i anden halvleg.

Kampens værste:
Det har ofte været sådan, at Strinic har været udsat for uretfærdig, hård kritik, og han er ofte blevet udset som en syndebuk. Dog var denne kamp i sandhed en, hvor han havde svært ved at sætte fødderne rigtigt.

Kampens detalje:
Scoringen til 1-0 var den smukke detalje, hvor Trippier med et perfekt svæv over muren fik bolden i netmaskerne. Dog er et mål i overtiden lige en tand mere smukt for det hold, der scorer det. Mandzukic viste kølighed foran målet og slog en tyk streg under, hvor vigtig han er for det kroatiske landshold.

Superliga

Mere Superliga

Fokus