• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Bedst og værst: Russsisk regissør regerede, og saudier snublede

Tipsbladet.dk zoomer ind på åbningskampen ved VM, hvor Rusland besejrede Saudi-Arabien.

Af Anders Dehn

Rusland – Saudi-Arabien 5-0 (2-0)
1-0 Iury Gazinskiy (12.)
2-0 Denis Cheryshev (43.)
3-0 Artem Dzyuba (72.)
4-0 Denis Cheryshev (90+2)
5-0 Aleksandr Golovin (90+4)

Kampens bedste:

Rusland:
Denis Cheryshev fortjener næsten pladsen for sine suveræne 2-0- og 4-0-mål, men det ville ikke være fair mod Aleksandr Golovin. CSKA Moskva-spilleren var hele tiden involveret, når det blev farligt fra Rusland, lagde op til føringsmålet, satte også 2-0-målet op, lagde op til 3-0-målet og scorede et flot frisparksmål til 5-0. Regissøren for Rusland.

Saudi-Arabien:
Klart den sværeste kategori at besætte, for der var sandt for dyden ikke mange store saudiarabiske præstationer i kampen. I absolut mangel af bedre går den til Salman Al-Faraj, der i det mindste var garant for en fin fordeling af bolden i perioder. Selv om han også bar sin del af skylden for, at det gik for langsomt på midten.

Kampens værste:
Det er måske en hård skæbne for Taisir Al-Jassim at blive fremhævet på denne plads, men hans fejl var både komisk og kostbar. Da Rusland scorede til 1-0, lignede Al-Jassim egentlig en spiller, der kunne afværge indlægget, men han snublede over sine egne ben, og så kunne Gazinskiy heade sit hold foran. Den kom Saudi-Arabien sig aldrig over.

Kampens detalje:
Én ting er afslutningen, som var både kraftfuld og velplaceret, men det rigtige mesterværk ved Denis Cheryshevs mål var detaljen op til skuddet. Med sin sparkefinte snød han to saudiere, der kom glidende for at blokere det skud, der aldrig kom, og i stedet chippede Cheryshev bolden over den ene af dem og hakkede den så i mål. En VM-åbningskamp værdigt.

Superliga

Mere Superliga

Fokus