• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Braithwaite husker VM 1998: Dér ville jeg være landsholdsspiller

VM 1998 var med til at få Martin Braithwaites landsholdsdrømme. Drømme, der er blevet til virkelighed. Om to uger kan offensivspilleren stå ved et VM.

Af Kenneth Jensen

Brasilien blev endestationen, da det danske fodboldlandshold ved VM i 1998 blev slået ud i kvartfinalen.

Det danske hold med to gange Laudrup, Schmeichel, Rieper, Høgh og alle de andre havde ellers spillet en god slutrunde, der kulminerede med den medrivende kamp mod Brasilien bare få dage efter Danmarks imponerende 4-1 sejr over Nigeria.

Og et sted i det vestjydske sad en på det tidspunkt syvårig dreng og så med. Og han var fascineret.

- En af dem, der står tydeligst, fordi vi gjorde det fantastisk, var, da vi røg ud i '98 til Brasilien. Det var en fantastisk oplevelse, noget meget specielt som dreng. Jeg kan huske, at jeg havde min egen landsholdstrøje. Jeg sagde, at jeg ville på landsholdet. At jeg så rent faktisk er her nu, skal jeg huske at være taknemmelig over - det er en fantastisk følelse, og det at komme til en slutrunde for ens land er en fantastisk ting. Jeg glæder mig rigtigt meget, siger Martin Braitwaite til tipsbladet.dk.

Den 26-årige Bordeaux-spiller, der er udlejet fra Middesbrough, kan dog ikke endegyldigt sætte hak ved VM-slutrunden. I øjeblikket er han blandt de 27 i bruttotruppen, men fire skal sorteres fra, så der kun er 23 mand på den liste, landstræner Åge Hareide senest den 4. juni skal indlevere til FIFA.

- Det vil være fantastisk (at komme med). Det vil være det største. VM er en meget speciel følelse for mig, og sådan har det været, siden jeg var en lille dreng, siger han.

Martin Braithwaite, der fik sin fodboldopdragelse i Esbjerg, inden han i 2013 skiftede til Toulouse, håber på, at han denne sommer kan være med til at inspirere børn, som han selv blev inspireret dengang i 1998.

- Selvfølgelig handler det om at give noget tilbage. Det gør det altid. Der er mange folk, man altid kan hjælpe her i livet, og jeg vil gerne sige til alle små drenge og piger, som har ambitioner, at drømme går i opfyldelse, hvis man har ambitioner, sætter høje mål og arbejder hårdt. Så kan tingene godt lade sig gøre, lyder det fra den 26-årige landsholdsspiller.

Martin Braithwaite har for Bordeaux scoret fire gange og assisteret tre mål i det halve år, han har været i klubben.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus