Brasilien og Neymar stoppet af stærk schweizisk organisation
VM

Det blev til 1-1 mellem Brasilien og Schweiz, da de to hold mødtes søndag aften.

Schweiz leverede søndag aften et mindre chok, da de fik 1-1 med VM-favoritterne fra Brasilien. Her var der tale om en kamp, hvor brasilianerne var spilstyrende, men mod et schweizisk mandskab, der havde styr på deres organisation.

Som kampen gik kunne man fra begyndelsen af se ud til, at Brasilien ville køre en sejren hjem mod Schweiz. Allerede efter 10 minutter havde Paulinho en stor chance, som han sendte lige forbi mål, og så var første advarselsskud sendt afsted.

Derfor kom det da heller ikke som den store overraskelse, da brasserne efter 20 minutter kom foran på et sandt drømmehug fra Coutinho, der skruede bolden over i fjerneste hjørne fra mere end 20 meters afstand.

Schweiz havde ikke de store chancer i kampen, og det meste kom efter dødbolde, hvor de kunne bruge deres fysik. Alligevel var det Brasilien, der fik lukket første halvleg ned med en stor chance efter hjørnespark, hvor Thiago Silva fik en glimrende mulighed. Han headede bare over i stedet for at lukke kampen allerede ved halvleg.

Da pausen var overstået kunne det fornemmes, at Brasilien var gået et gear ned. Det var faktisk så småt ved at ske i slutningen af første halvleg, og i anden halvleg skete det så. Samtidig viste Schweiz sig stærke ved et hjørnespark fem minutter inde i anden halvleg.

Her smed Xherdan Shaqiri et præcist spark ind omkring det lille felt, hvor Steven Zuber kom højest efter et puf i ryggen på Miranda, og så stod der 1-1 mellem de to hold.

Anden halvleg udviklede sig herefter i retning af, at Brasilien gik efter sejren, men Schweiz kæmpede for at få ét point med fra kampen. Meget af spillet blev lagt over på Neymar, som også gjorde det nemt for Schweiz at vide, hvor det helt store skulle komme fra.

I slutningen var der flere store muligheder til brasserne, hvor særligt Miranda stod for en megachance, som blev sparket forbi. Derfor må de to hold gå fra kampen med ét point hver.

Næste kamp for Brasilien er mod Costa Rica, mens Schweiz skal møde Serbien.