• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Simon Møbjerg Sørensen

Chiellini: Suarez-straf er for voldsom

Chiellini: Suarez-straf er for voldsom
Illustration

Giorgio Chiellini mener, at FIFA's straf til bidemesteren Luis Suarez er for voldsom og for vidtrækkende. Han har tilgivet uruguayaneren.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Luis Suarez er færdig ved VM. Han er færdig med fodbold de næste fire måneder, og han er ude af Uruguays næste ni landskampe. Det stod klart i går, da FIFA offentliggjorde den meget omfattende straf til Suarez, der, ud over karantænen, også skal betale 100.000 schweizerfranc (ca. 613.000 kroner) i bøde.

Det skal han, fordi han bed Italiens Giorgio Chiellini i skulderen tirsdag aften, da de to lande mødte hinanden under VM-slutrunden. Den italienske forsvarsspiller blander sig nu i debatten om Luis Suarez' karantæne. Han mener, den er for høj.

- Der er ingen følelse af glæde, hævn eller vrede indeni mig rettet mod Suarez for en hændelse, der skete på banen. Det er det. Der er kun vreden og skuffelsen over kampen tilbage.

- Lige nu går mine tanker til Luis og hans familie, for de går en svær tid i møde. Jeg har altid ment, at de nødvendige disciplinære indgreb skal foretages af de rette oragner, men samtidig mener jeg, at den her straf er for hård.

- Jeg håber inderligt, at han, i det mindste, vil få lov til at være tæt på sine holdkammerater under kampene, for sådan en karantæne er fremmedgørende for en spiller, skriver Giorgio Chiellini på sin hjemmeside.

Luis Suarez har i dag forladt den uruguayanske VM-lejr. Han er taget hjem til Uruguays hovedstad Montevideo, hvor han altså kommer til at følge resten af VM-slutrunden fra tv-skærmen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus