VM

Colombia er klar til ottendedelsfinalen efter sejr over Senegal

Det blev det ventede drama, da Colombia vandt 1-0 over Senegal, der nu er færdig ved VM på grund at regnskabet i forhold til gule kort.

Colombia er klar til ottendedelsfinalen efter 1-0 over Senegal, der på absolut bitter vis er færdig ved VM, da holdet har modtaget flest gule kort i gruppespillet.

Der var pres på begge mandskaber i sidste spillerunde i gruppe H. Senegal kunne nøjes med uafgjort, mens Colombia som udgangspunkt havde brug for sejren for at slutte blandt gruppens bedste to hold.

Kampen blev indledt med to hold, der udviste ganske stor respekt for modstanderen.

Efter godt et kvarters spil pegede dommer Milorad Mazic på pletten, da Sadio Mané blev tacklet i feltet, men efter at have nærstuderet situationen via VAR, blev kendelsen trukket tilbage.

Mens Colombia havde svært ved at får det flotte til at hænge rigtigt sammen, tog Senegal initiativet og nåede frem til flere udmærkede afslutningsmuligheder i kampens første halve time.

Og efter den halve time kom noget af forklaringen på Colombias kvaler umiddelbart. For holdets dynamo James Rodriguez blev nemlig skiftet ud med en skade og erstattet af Luis Muriel.

Status efter første halvleg var at det afrikanske hold kunne være mildest talt tilfredse. De havde skabt mest og nærmest fuldstændig elimineret Colombias spil frem ad banen.

Efter pausen fik Colombia flyttet spillet lidt længere frem på banen, men evnede ikke at gøre det rigtigt farligt.

Et kvarter inde i 2. halvleg kom det indtil videre største jubelbrøl i den chancefattige kamp - men det skyldtes, at Polen i den anden gruppekamp bragte sig foran med 1-0, hvilet betød, at både Senegal og Colombia i det øjeblik var videre fra gruppen.

Det fik senegaleserne til at skrue noget ned for blusset, mens Colombia-spillerne fornuftigt nok fortsat søgte sejren, da et udlignende japansk mål i den anden gruppekamp ville sende Colombia tilbage på tredjepladsen og en billet ud af VM.

Men efter 74 minutter kom den colombianske forløsning, da et hjørnespark blev headet hårdt i kassen af midterforsvareren Yerry Mina.

Så var rollerne pludselig byttet, da Senegal med de aktuelle resultater nu var at finde på tredjepladsen.

Senegal lå nemlig helt lige med Japan på alle parametre - bortset fra, at holdet i gruppespillet havde modtaget to flere gule kort end Japan.

Trods flere ihærdige forsøg på at komme til udligning lykkedes det ikke.

Colombia vandt med 1-0 og er videre - Senegal må pakke kufferten.