Colombias 10 mand måtte kapitulere mod Japan
VM

Med 11 mand mod 10 lykkedes det for Japan at vinde med 2-1 over Colombia, der spillede med en mand i undertal i 87 minutter.

Det japanske landshold fik tirsdag en fin begyndelse på VM-slutrunden i Rusland, da de slog Colombia med 2-1 på en meget varm dag. Her var der tale om en kamp, hvor Colombia spillede med ti mand på banen siden kampens tredje minut.

Den colombianskes holds reducering til ti mand kom på baggrund af en udvisning til Carlos Sanchez, der 'reddede' et skud på vej i et tomt mål efter et kontrastød. Det gav foruden et rødt kort også straffespark.

Her stillede Borussia Dortmund-spilleren Shinji Kagawa sig an ved 11-meterpletten, og han fik køligt tjekket ud, at Colombias Ospina mellem stængerne lagde sig til venstre i målet, og derfor kunne Kagawa overlegent sende bolden en smule til højre i målet.

Til trods for, at Japan nu var en mand i overtal, så var det Colombia, der styrede resten af første halvleg. Colombia havde dog svært ved at komme til de store muligheder, da den sidste aflevering ofte glippede. Trykket på japanerne var dog klart, og kort før pausen kom gevinsten.

Hårdtarbejdende Falcao fik et frispark lige foran feltet, og den slags er guf for Quintero, som udlignede for Colombia med en smart afslutning under muren. Alle japanerne sprang i vilden sky, og det havde Quintero tilsyneladende forudset, og inde i målet kunne Kawashima ikke nå ned til bolden, inden den var nået over den hvide kridtstreg.

Efter pausen ændrede kampbilledet sig en hel del. Colombias ti mand havde ikke længere de samme kræfter til at styre opgøret, og Japan overtog taktstokken anført af Hasebe, og også for deres vedkommende gav det bonus at tage initiativ.

Efter 72 minutters spil kom Japans højreback Sakai frem til en stor chance, som blev rettet af lige foran mål. Det gav et hjørnespark, som Honda sendte lige ind til Osako, der kunne heade bolden i mål via stolpen.

Colombia forsøgte at komme mere ind i kampen efter japanernes scoring, men denne gang lykkedes det for Japan at holde Colombia fra en udligning mere.

Næste kamp for Japan er mod Senegal, mens Colombia skal møde Polen.