Det danske landshold kan stadig nå at kvalificere sig direkte til VM, men det kræver Montenegros hjælp mod Polen. Ellers ender holdet som nummer to og skal i playoff. Få hele to'er-regnskabet her.

Efter fire sejre på stribe i VM-kvalifikationen kan Danmark nu selv afgøre, om holdet skal ende i top to i gruppe E, ligesom Danmark selv kan afgøre, om det skal blive til en plads blandt de otte bedste to'ere.

Polen er stadig favorit til at løbe med førstepladsen i puljen, men dansk sejr i den sidste kamp mod Rumænien samt polsk nederlag til Montenegro vil betyde, at Danmark og Polen ender på samme pointantal, og dermed vil det blive afgørende, hvem der har den bedste målscore. Lige nu har begge hold +12 i målscore, men hvis Danmark vinder, og Polen taber, vil Danmarks målscore være bedst, og holdet vil slutte på førstepladsen.

Dermed er Danmark altså i den grad en del af kampen om en VM-billet - også den direkte af slagsen. Polen møder Montenegro hjemme, mens Danmark Rumænien hjemme.

Regnestykket er altså ganske nemt, hvis Danmark skal ende på førstepladsen, men det bliver en smule mere indviklet, hvis landsholdet skal klare sig videre blandt de bedste to'ere, og i det følgende kigger vi på to'er-regnskabet, hvor Danmarks gruppe er kommet ind i varmen blandt de otte bedste to'ere efter at have været dårligste to'er tidligere.

Der er i alt ni puljer, hvoraf de otte bedste to'ere går videre til to playoffkampe mod hinanden om en VM-billet. I øjeblikket ligger Danmark nummer to i sin pulje, og hvis holdet bare får point mod Rumænien, er andenpladsen sikker. Taber Danmark, og vinder Montenegro, rangeres holdene efter først målscore, så antal scorede mål og dernæst indbyrdes kampe.

Lige nu har Danmark en lille fordel på målscoren, +12 mod Montenegros +10, men den kan hurtigt forsvinder, hvis Danmark taber, og Montenegro vinder. Hele stillingen i Danmarks gruppe ser således ud:

Danmark skal altså holde Montenegro bag sig, og så skal Danmark håbe, at to'er-regnskabet flasker sig. Det gør det helt sikkert, hvis Danmark vinder. Ender kampen mod Rumænien uafgjort, vil Danmark have 14 point i to'er-regnskabet, hvilket samtidig er det maksimale, som Skotland, Bosnien og Wales kan nå, og dermed afhænger det altså af målscore, hvor Danmark pt. er bedre (+7) end de tre nævnte lande (-1, +3 og +1). 

Taber Danmark mod Rumænien, men stadig fastholder andenpladsen, fordi Montenegro sætter point til mod Polen, slutter Danmark på 13 point i to'er-regnskabet og vil derfor være afhængige af, at holdene under ikke samler nok point til at overhale.

Lande Kampe Målscore Point
Portugal 6 21-3 15
Danmark 7 12-5 13
Nordirland  7 10-5 13
Italien 6 10-7 13
Island 7 9-6 13
Skotland 7 8-9 11
Sverige 6 10-7 10
Bosnien 6 10-8 8
Wales 6 6-5 8

I to'er-regnskabet fraregnes de point, som holdene har fået mod bundproppen i hver pulje. Det vil for Danmarks vedkommende sige, at de to sejre over Kasakhstan ikke regnes med. Dermed har Danmark efter sejren over Montenegro torsdag aften 13 point i det regnskab og en målscore på 12-5 for syv kampe. Det vil, som man kan se, placere Danmark godt i regnskabet.

Værd at bemærke er det dog, at nogle af holdene mangler to kampe endnu og dermed kan hente potentielt seks point.

Hvis to hold har pointlighed, bruges følgende parametre til at afgøre deres placering - i prioriteret rækkefølge:
Målscore
Antal mål scoret
Fair play-point (altså gule og røde kort)
Lodtrækning

Du kan læse mere om det indbyrdes regnskab og den mulige afgørelse ved fair play-point ved at klikke her.

Ender Danmark i playoffrunden, skal modstanderen findes ved lodtrækning. Fire hold vil være seedede, og fire hold vil ikke være. Ifølge BT er Danmark sikre på at blive seedet og dermed på papiret kunne trække dårligere modstandere - i hvert fald bedømt ud fra verdensranglisten, som danner grundlag for seedningen.

SENESTE NYT...
OP | NED