• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Mikkel Sloth

Deschamps har ikke glemt EM-finalen: Denne gang skal vi vinde

Finalenederlaget til Portugal ved EM 2016 sidder stadig i Frankrigs landstræner Didier Deschamps, der ikke vil lade historien gentage sig når holdet spiller VM-finale på søndag

Af Mikkel Sloth

Frankrig kvalificerede sig tirsdag aften til sin anden slutrundefinale i træk. Det skete via en smal sejr på 1-0 over Belgien efter Samuel Umtitis hovedstødsmål i starten af anden halvleg. Ved EM på hjemmebane for to år siden gik man også hele vejen til finalen, hvor man dog endte med at tabe til Portugal.

Nu hedder det VM-finalen mod enten England eller Kroation på søndag, og her vil man fra fransk side gøre alt for, at man ikke står med sølvmedaljer om halsen for anden finale i træk. Det fortalte landstræner Didier Deschamps ifølge BBC efter semifinalesejren.

 - Jeg var der for to år siden, og det var så smertefuldt, at vi vil prøve at smage sejrens sødme nu. Vi er nødt til at værdsætte dette, og vi vil dele glæden med vores familier. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at være på den rigtige side og sikre, at det der skete for to år siden ikke gentager sig.

Senest Frankrig vandt verdensmesterskabet var tilbage i 1998. Og dengang var det ingen ringere end den nuværende landstræner Didier Deschamps, der som anfører kunne hæve trofæet. Men han fremhæver ikke sin historie overfor spillerne. De skal skabe deres egen.

- Jeg taler aldrig om min historie. De kender den. Nogle af spillerne var endnu ikke født, men de har set billederne. Men historien er anderledes nu. Jeg kan ikke sammenligne, og jeg kan ikke tale med dem om spillere fra for 10 eller 20 år siden. Det er tid til at skrive en ny, smuk historie. En, der lever i deres tid. Vi kan ikke kigge bagud.

Hvem Frankrig skal møde i finalen bliver afgjort i aften, når England og Kroation tørner sammen i den anden semifinale. Den kamp fløjtes i gang kl. 20:00 på Luzhniki Stadium i Moskva, som også lægger græs til finalen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus