• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Det koster FIFA 750 millioner, hvis Italien ikke kommer til VM

Det koster FIFA 750 millioner, hvis Italien ikke kommer til VM
Foto: Claudio Villa/Getty Images

Italienske tv-chefer anslår, at FIFA kan tjene 100 millioner euro mindre på tv-rettighederne til Italien, hvis landet ikke kommer til VM. Landsholdet skal vende 1-0-nederlaget i Stockholm på hjemmebane i aften.

Af Anders Dehn

Hvis de er kynisk anlagt i FIFA's topledelse, sidder de givetvis og hepper på Italien, når de firedobbelte verdensmestre i aften tager imod Sverige. For hvis Gli Azzurri ikke kvalificerer sig til VM, kan det koste FIFA 750 millioner kroner.

Det er i hvert fald konklusionen hos det italienske nyhedsbureau ANSA, der har talt med kilder i tv-branchen. De anslår, at tv-rettighederne i landet bliver under halvt så meget værd, hvis ikke Italien kommer med til slutrunden.

Læs også: Sverige vinder første slag mod Italien

- Med Rai og Sky (to tv-kanaler, red.) kan FIFA tjene omkring 180 millioner euro fra tv-rettigheder på det italienske marked, og uden Gli Azzurri vil det blive svært at nå over 80 millioner euro, siger en højtstående tv-chef til nyhedsbureauet.

De 100 millioner euro i forskel svarer til lige under 750 millioner kroner. De tager dog ikke højde for, hvor meget de svenske rettigheder vil stige, i tilfælde af at vore naboer kvalificerer sig i stedet. 

Man kan dog roligt konkludere, at de svenske rettigheder ikke kan sælges lige så dyrt. Der er eksempelvis normalt 8-12 millioner seere til Italiens kampe, mens der til sammenligning blot bor lidt over 10 millioner mennesker i Sverige.

De to landes VM-skæbne afgøres i aften, når der er returkamp i playoffrunden. Sverige vandt det første opgør på hjemmebane 1-0, så Italien er under maksimalt pres forud for kampen. Der er kickoff klokken 20.45.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus