VM

Drømmemål af Eriksen var ikke nok: Danmark fik uafgjort mod Australien

Det begyndte fremragende for Danmark, men fes ud i noget, der hverken var rigtig godt eller rigtig dårligt med 1-1 mod Australien.

Fint. Ikke prangende, heller ikke elendigt, men okay. Danmark spillede torsdag eftermiddag 1-1 mod Australien i den anden VM-kamp og har dermed fire point efter de to første opgør.

Hvor Danmark i den første kamp mod Peru blev presset langt tilbage i store dele af kampen, kom holdet hurtigere ud af starthullerne mod Australien. Allerede efter få minutter headede Thomas Delaney tæt forbi mål, og kort efter kom Danmark foran.

Målscorer: Christian Eriksen. Selvfølgelig.

Lasse Schøne pressede højt og erobrede bolden, Nicolai Jørgensen lagde den fint af, og Eriksen kom løbende og halvflugtede bolden op under overliggeren med sit venstre ben. Det var 14. gang i 20 landskampe, at Eriksen enten scorede ellers selv lagde op til et mål.

Målet var meget symptomatisk for spillet i begyndelsen af kampen. For Danmark havde stort held med højt genpres, og Australien havde svært ved at spille sig ud af det. Holdet så ikke særlig komfortabelt ud ved at skulle skabe spillet - modsat mod Frankrig, hvor australierne dygtigt forsvarede sig og angreb på kontra.

Anderledes effektive var Danmark med kombinationsspillet, der flød langt mere lækkert end mod Peru og blandt andet udmøntede sig i et fint opspil, der endte med et indlæg ind i hovedet på Jørgensen. Den skulle han nok have scoret på, landsholdets førsteangriber. I hvert fald ramt målet.

Når Australien endelig kom frem til noget, var det som oftest gennem Danmarks venstreside. Ligesom mod Peru havde Jens Stryger Larsen og Pione Sisto svært ved at holde deres direkte modstandere fra fadet. Efter godt en halv time fik Robbie Kruse en stor chance, men var for lang tid om at afslutte og blev blokeret.

Det var som et startskud til en periode, hvor Danmark mistede grebet om kampen, og efter 38 minutter var overtaget helt væk. Da scorede Mile Jedinak nemlig på straffespark og udlignede til 1-1. Som mod Peru var det Yussuf Poulsen, der begik forseelsen, og igen blev det først dømt, efter dommeren konsulterede video på sidelinjen. Denne gang var der dog tale om hånd på og ikke en fældning.

Den nye tendens – at Australien kom bedre med – fortsatte i resten af halvlegen, hvor danskerne syntes at have svært ved at dominere spillemæssigt og i presspillet på samme måde som i den første halve time. 1-1 til pause.

Anden halvleg begyndte, som første gjorde: med dansk spilovertag og fin aggressivitet. Det kastede blandt andet end stor chance til Pione Sisto af sig, men dommeren kunne ikke se, at en australier rettede bolden af, så han gav målspark i stedet for hjørne.

Dominansen varede imidlertid kortvarigt. I stedet kom Australien, igen, bedre med og havde lange perioder med boldbesiddelse, uden det dog for alvor blev farligt. I stedet bød midten af halvleg på et langt stræk med en åben kamp, hvor begge hold kæmpede med at få greb om tingene, uden nogen af dem lykkedes.

Godt 20 minutter før slutfløjt var det så Danmarks tur til at appellere for et straffespark, da en australsk spiller i en fysisk duel med indskiftede Andreas Cornelius hev danskeren i trøjen. Dommeren dømte dog hverken straffe eller valgte at se situationen igennem ved hjælp af VAR.

Det skulle vise sig, at det meste af anden halvleg forløb på samme måde med to hold, der ikke evnede at lægge et vedvarende pres på hinanden. Australien havde bolden noget mere end i første og havde flere fine optræk til chancer, men kom ikke frem til det helt store.

Eneste undtagelse var et par minutter før tid, da the Soccerroos kom frem til to fine muligheder, men Kasper Schmeichel viste, at han stadig holder samme niveau som mod Peru.

I stedet endte det med et udfald, der hverken var nogen katastrofe eller nogen stor succes. 1-1 kunne Danmark godt leve med, men det er stadig forholdsvis åbent forud for Peru og Frankrigs indbyrdes kamp klokken 17.