• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Ekstrem panik: Tusindvis af VM-arbejdere fanget i coronabefængte områder

Foto: Getty Images

Bygningsarbejdere, der blandt andet opfører VM-stadioner i Qatar, er låst ind i et område, som de ikke må forlade. Samtidig er hundredvis smittet med coronavirus.

Af Anders Dehn

Bedst som man troede, at forholdene for de mennesker, der bygger Qatars VM-stadioner, ikke kunne blive værre, bliver de det alligevel. Det skyldes - som så meget andet i denne tid - spredningen af coronavirus.

Bygningsarbejderne bor i forvejen i mange mennesker på meget lidt plads. Forholdene er uhygiejniske, og soverummen er overfyldte. Det er perfekte forhold for virussen til at sprede sig, og det er netop, hvad den har gjort, skriver The Guardian.

Læs også:FIFA hjælper mod fodboldabstinenserne: Genudsender VM-klassikere

Ifølge avisen er hundredvis af bygningsarbejdere smittet med virussen. Det har fået myndighederne i Qatar til at spærre hele den såkaldte Industrial Area af. Det vil sige, at portene er låst, og de tusindvis af arbejdere er fanget.

- Situationen bliver værre for hver dag. Arbejdere fra lejr 1 til 32 er under lockdown. Mine venner, som bor der, er i ekstrem panik, siger en arbejder fra Bangladesh til The Guardian.

Læs også:FIFA vil hjælpe klubberne: Overvejer at flytte transfervinduet

Avisen skriver desuden, at de tusindvis af arbejdere ikke får løn i øjeblikket, men dog kost og logi. Den manglende løn er kritisk, fordi mange af de fattige migrantarbejdere rejser til Qatar for at tjene penge, som de kan sende hjem til deres familier i Nepal, Indien, Filippinerne og andre u-lande.

De mange bygningsarbejdere, der knokler for at opføre VM-stadionerne, gør det under forhold, som flere beskriver som slavelignende. Sikkerheden er i desuden bund, og hundredvis (hvis ikke tusinder) er allerede døde på Qatars stadionprojekter.

Læs også:FIFA gør plads til EM i 2021: Vil flytte klub-VM

Læs også:Her er otte film og serier til at holde fodboldabstinenserne i skak

Læs også:Dansk medarrangør om EM 2021: Ingen ønskesituation