• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FIFA går i brechen mod doping i topfodbold: Ved VM-slutrunden i Brasilien vil alle spillere formentlig være udstyret med et biologisk pas.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Det internationale fodboldforbund, FIFA, vil ved VM i Brasilien kræve, at alle spillere er udstyret med et biologisk pas i håbet om, at det kan være afsløre dopingsyndere og være med til at afskrække spillere fra brug af doping.

- I 2014, året for VM, vil vi bruge 2,5 millioner amerikanske dollars i kampen mod doping. FIFA var den første internationale organisation for holdsport, der indførte langsigtede profiler. Dem har vi testet ved klub-VM i 2011 og 2012, og vi vil ved FIFA Confederations Cup 2013 fortsætte med uannoncerede blodtest i træningslejre og ved kampe. Vi forpligter os selv til, at alle spillere, der deltager ved VM 2014, skal have biologiske profiler, siger formanden for FIFA's medicinske komité, Michel D’Hooghe, i dag i en meddelelse fra FIFA.

Dermed går FIFA nu aktivt ind i den verserende debat om doping i fodbold, der er blusset op, efter doping-lægen Eufemiano Fuentes har sagt, at han har haft fodboldspillere som sine klienter, mens en tidligere præsident for den spanske klub Real Sociedad har sagt, at klubben før hans regeringstid købte doping-præparater for sorte penge til klubbens spillere.

Tiltaget mod doping kommer til at foregå i samarbejde med det internationale antidopingagentur WADA.

Fokus