• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Før VM: Her er fem talenter at holde øje med

Før VM: Her er fem talenter at holde øje med
Foto: Getty Images

Mange landshold har vægtet rutine højest til VM, men der er naturligvis også en række unge spillere med i Rusland. Tipsbladet.dk fremhæver her fem talenter, der er værd at holde et vågent øje med.

Af Ole Hoffskov

Den danske landstræner, Åge Hareide, har ikke lagt skjul på, at han vægter rutine utrolig højt ved VM, og det er nordmanden langt fra ene om. Det vrimler således ikke med unge spillere ved slutrunden. Kun syv spillere ud af de 736 deltagere er at betragte som teenagere, og yngste mand er Australiens Daniel Arzani med sine 19 år fem måneder og 10 dage på selve dagen for turneringsstart.

Overliggeren er med andre ord hævet en smule i forhold til, hvad man normalt vil kalde et talent, men der er stadig masser af unge og talentfulde spillere, som skal blive spændende at følge under slutrunden.

Tipsbladet.dk lister her fem talenter, som er værd at holde øje med i Rusland.

Davinson Sanchez, Columbia
Alder: 21 år
Antal landskampe: 7
Antal mål: 0
Klubhold: Tottenham

Christian Eriksens klubkammerat skiftede til Tottenham fra AFC Ajax for et år siden, og han blev erhvervet for et beløb i omegnen af 350 millioner kroner, og det gør ham til Spurs' dyreste indkøb til dato. Nu står Davinson Sanchez foran karrierens første slutrunde.

Den 21-årige midtstopper er sædvanligvis fast mand i Columbias startopstilling, selv om han blot står noteret for syv A-landskampe. Columbia er kendte for offensive profiler som James Rodriguez, Juan Cuadrado og Radamel Falcao, så Davinson Sanchez får en vigtig rolle med at holde styr på defensiven. Han skal afgjort blive spændende at følge under VM.

Julian Brandt, Tyskland
Alder: 22 år
Antal landskampe: 15
Antal mål: 1
Klubhold: Bayer Leverkusen

Det sendte chokbølger gennem fodboldverdenen, da Tysklands landstræner, Joachim Löw, løftede sløret for, at der ikke var blevet plads til Leroy Sané i VM-truppen. Manchester City-spilleren kom fra en forrygende sæson i Premier League, hvor han blandt andet var nomineret som Årets Spiller, men på det tyske hold var der altså ikke plads til ham.

Årsagen hedder Julian Brandt. Joachim Löw har forklaret, at der var tæt løb mellem Brandt og Sané, og i sidste ende trak Leverkusen-profilen altså det længste strå. Dermed vil manges øjne uundgåeligt hvile på manden, der slog Leroy Sané af det tyske landshold. Julian Brandt er formentlig blevet foretrukket på grund af sine evner til at trække ind i banen, og han kommer fra en god sæson i Bundesligaen, hvor han scorede ni mål.

Hold øje med Julian Brandt!

Aleksandr Golovin, Rusland
Alder: 22 år
Antal landskampe: 19
Antal mål: 2
Klubhold: CSKA Moskva

Aleksandr Golovin bærer forventningspresset fra en hel værtsnation på sine skuldre under VM. Midtbanespilleren, der lige er fyldt 22, er indiskutabelt et af de mest spændende talenter i russisk fodbold, og han står angiveligt på listen i mange af de store klubber. Kan han brænde et godt VM af, rykker han utvilsomt længere op på disse lister.

Aleksandr Golovin tørner til dagligt ud for CSKA Moskva og er en bærende spiller hos de russiske vicemestre.Han debuterede på landsholdet kort efter sin 19 års fødselsdag, og han scorede i debuten mod Hviderusland. I 2013 vandt Golovin U17-VM med Rusland.

Kylian Mbappé, Frankrig
Alder: 19 år
Antal landskampe: 13
Antal mål: 3
Klubhold: Paris Saint Germain

Kylian Mbappé er allerede så stor en stjerne, at han ikke behøver nærmere præsentation, men det skal blive spændende at se, hvordan det 19-årige stjerneskud slipper fra sin første slutrunde, hvor forventningerne er høje til ham og det franske landshold.

For et år siden betalte Paris Saint Germain angiveligt 1,3 milliarder kroner for Kylian Mbappé, og det siger lidt om, hvad det er for en størrelse, vi har med at gøre i den unge offensivspiller. Mbappé har været i fin form op til VM, hvor han især har noteret sig for en række assists. Han skal nok gøre livet surt for Danmark og alle andre modstandere, der kommer Frankrigs vej.

Ramadan Sobhi, Egypten
Alder: 21 år
Antal landskampe: 25
Antal mål: 1
Klubhold: Stoke City

Der er ingen tvivl om, hvem der løber med al opmærksomheden på Egyptens landshold, og Mohammed Salah er da også i en klasse for sig, men hold også et vågent øje med Ramadan Sobhi. Han kan blive den næste store spiller i det afrikanske land.

Kantspilleren er allerede kommet til Europa, hvor han tørner ud for Stoke City, og i den forgangne sæson spillede han 24 Premier League-kampe for de senere nedrykkere. Trods sin unge alder har Sobhi allerede rundet 25 landskampe, og det egyptiske fodboldikon, Mido, har kaldt offensivspilleren for "det største talent i Nordafrika".

Det er desuden værd at krydse fingre for, at Ramadan Sobhi scorer et mål under VM - så bliver der med sikkerhed lavet flik flak. 

Fotos: Getty Images


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus