• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Benjamin Lillelund

Hareide om Kvist: Vi mister en solid mand

Foto: Getty Images

Åge Hareide er ærgerlig over at måtte sige farvel til William Kvist tidligt i VM.

Af Benjamin Lillelund

Selvom William Kvist blandt de danske roligans har været særdeles udskældt, er midtbanespilleren normalt en vigtig brik på Åge Hareides landshold som den defensive 6’er, der agerer skraldemand.

Den brik må Hareide imidlertid undvære resten af VM, da Kvist mod Peru udgik med to brækkede ribben og en punkteret lunge.

Det efterlader Hareide slukøret, men samtidig tror han på, at erstatningerne nok skal kunne klare det.

- Vi mister en solid mand, som har masser af erfaring og er god til at snakke med de alleryngste på holdet, det er synd, men sådan er det. Vi er nødt til at klare os uden ham og kan ikke bruge så meget tid på det. Vi skal hellere arbejde med Lasse Schöne, som kom ind i stedet, siger Åge Hareide til BT Sporten.

- William er en mand, som står godt i restforsvaret og defensivt, når vi mister bolden, er William meget, meget vigtig. Det er også derfor, at vi ikke ser ham så ofte i det opbyggende spil, men vi ser ham mere, når vi mister bolden. Det er klart, at det er noget, vi må ind og arbejde med nu. Men det skal nok blive godt, vi har gode erstatninger.

I stedet for William Kvist blev Lasse Schöne indskiftet mod Peru, og man råder også over Lukas Lerager og Michael Krohn-Dehli, mens en mulighed også er at rykke Andreas Christensen op og sætte Mathias Zanka Jørgensen ind i det centrale forsvar i stedet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus